Õppereis Brüsselisse pakkus palju põnevust ja uusi teadmisi

Copy
Foto: Erakogu

Meie noortele läheb väga korda Saarema tulevik, aga ka energeetika küsimused, mille edukast lahendamisest sõltub nii meie majanduslik heaolu kui ka jätkusuutlik areng.

Läbi terve kooliaasta on grupp Saaremaa Gümnaasiumi õpilasi tegelenud teadlikult selle teemaga ning see tegevus kulmineerus õppereisiga. Nimelt 17. - 23. märtsini viibisid meie kooli projektõppe valikkursuse valinud õpilased Brüsselis, et ennast harida energeetika ja energiapoliitika teemadel. Sõidu tegi võimalikuks Erasmus+ projekt “Jätkusuutlik energeetika kriiside ajastul - väljakutse tuleviku tegijatele”.

Eelnevalt on õpilased tutvunud erinevate energiaallikate plusside ja miinustega, suhelnud ja koostööd teinud eTwinningu projekti raames Kreeka ja Türgi noortega. On osaletud tulisel arutelul Thule Kojas, kus tutvustati Sõrve lähedale rajatava tuulepargi võimalikke keskkonnamõjusid, käidud õppereisidel Ida-Virumaal ja Tallinnas, külastatud erinevaid elektrijaamu (Iru, Aovere), Kohtla kaevandusmuuseumit, Fermi Energiat, Narva- Jõesuu linnavalitsust ning kliimaministeeriumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles