JUHTKIRI Kus metsa tehakse, seal laastud lendavad

Saarte Hääl
Copy
Elektriliinid.
Elektriliinid. Foto: Elektrilevi

Tänavu veebruaris kirjutas Saarte Hääl maaomanike pahameelest, kelle arvates pole Elektrilevi käitunud õigesti, võttes erakinnistutel – tõsi küll, elektriliinide alusel maal – omanikele teatamata maha isegi marjapõõsad, puudest rääkimata.

Maaomanike hinnangul on Elektrilevi alltöövõtjad liinikoridoride puhastustööd teinud hoolimatult, jättes endast maha pilpad, tüükad ning masinate tekitatud rööpad.

Tänases Saarte Hääles selgitab Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm pikemalt, miks on liinikoridorid vaja puudest-põõsastest puhtaks teha. Eks ikka selleks, et oksad liinile ei kukuks ega tekiks ülelöök. Samuti peab liinialune olema tuleohutu ja liin ise ligipääsetav. Isegi siis, kui see asub eramaal. Igati mõistlik nõudmine.

Elektrilevi juhatuse esimees kinnitas, et maaomanike teavitamise olulisusest on alltöövõtjatega räägitud. Seega ei saa loodetavasti ükski maaomanik edaspidi enam halva üllatuse osaliseks. Mis aga maaomanike kirjeldatud laastamistöösse puutub, kinnitas Elektrilevi, et on Saarte Hääles ilmunud lugudes sõna võtnud maaomanikega suhelnud ja korraldanud erakinnistutel järeltööd puude järkamiseks ja ladustamiseks ning lasknud kahjustatud pinnast siluda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles