Ettevõtjateta jääme kõik külma kätte

Jane Mägi
, Kuressaare ametikooli IT ja ettevõtluse juhtõpetaja
Copy
Jane Mägi.
Jane Mägi. Foto: Erakogu

"Ametikooli talvise vastuvõtu tulemustest kirjutades märkis Saarte Hääl luuleliselt, et "väikeettevõtja eriala jättis külmaks". Selleks, et ametikooli eelarve ja maksumaksja rahakoti vaates oleks mõistlik õpperühma avada, oleks meil vaja olnud vähemalt 12 õppida soovijat. Nii palju sel külmal talvel sisseastujaid paraku polnud," kirjutab Jane Mägi, Kuressaare ametikooli IT- ja ettevõtluse õppesuuna juhtõpetaja.

Ettevõtlus on majanduse arengumootor. Ettevõtjate uued algatused loovad aluse selleks, et meil siin Lääne-Eesti saartel ja Saaremaal oleks jätkuvalt kaasaegne elukeskkond.

Mõned aastad tagasi ühel õppereisil edukasse kõrge elatustasemega väikeriiki kohtusime sealse ülikooli ettevõtlusprofessoriga. Kuulasime tema uhkusega esitatud ülevaadet selle riigi majandusest ja ettevõtlusest ning vastavast haridussüsteemist selle kõige taustal. Mitte midagi pole juhuslikku, kõige taga on aastakümnetega loodud ja lihvitud süsteem ning järjepidev töö, ja sealsete inimeste kõrge elustandard on selle tulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles