Kogukonna kool

Saarte Hääl
Copy
Pöide kool.
Pöide kool. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Veel pisut rohkem kui aasta tagasi plaanis Saaremaa vallavalitsus muuta toonase Tornimäe põhikooli neljaklassiliseks. Sellise ettepaneku põhjuseks oli laste vähesus ja soov maksumaksja raha kokku hoida.

Kohalik kogukond aga ei olnud sellise plaaniga sugugi päri, asudes tegutsema põhikooli säilimise nimel. Tornimäe kooli jätkamist 9-klassilisena toetas ka osavallakogu.

"Klasside arvu vähendamine oleks meie koolile surmaotsus," leidis üks Saarte Häälega vestelnud lapsevanem.

Küllap on tal õigus, sest alati ei piisa sellest, kui üks kool asub kodule lähemal kui teine. Kui kohalikus koolis on vaid neli või kuus klassi, valib suur osa lapsevanemaid oma järeltulijale pigem kaugema, üheksaklassilise kooli. Et laps ei peaks vahepeal kooli vahetama.

Kuidas Pöide koolil praegu läheb, saate lugeda tänasest Saarte Häälest pikemalt. Lapsi on lasteaiast ja koolist kokku liidetud õppeasutuses kokku 62. Õpilased ja õpetajad ise on oma väikese kooliga väga rahul – kõik tunnevad kõiki ja oskavad üksteisega arvestada. Mandrilt Saaremaale kolinud lapsevanemate sõnul on pisike Pöide kool ja väikesed klassid, kus õpetajal jagub aega ja tähelepanu iga õpilase jaoks, väga suur väärtus.

Kuidas teha nii, et kohalikud lapsevanemad eelistaksid oma poegadele-tütardele kooli valides just Pöidet, aga mitte näiteks Orissaare gümnaasiumi?

"Meie teeme omalt poolt kõik selleks, et kool oleks perede jaoks avatud koostööpartner, kellega üheskoos lapsi eluteele juhatada," vastab direktor Jaak Nõgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles