Hemofiiliapäev värvib suursilla verekarva

Copy
Erinevaid värve saab peale suursilla remonti kasutada nüüdsest siingi sarnaselt teistele maamärkidele. Foto illustratiivne.
Erinevaid värve saab peale suursilla remonti kasutada nüüdsest siingi sarnaselt teistele maamärkidele. Foto illustratiivne. Foto: Monika Metsmaa / Saarte Hääl

Kolmapäeval tähistatakse üleilmselt hemofiiliapäeva, mille eesmärk on kummutada müüte ja kasvatada teadlikkust hemofiiliast ning teistest veritsusega seotud haigustest - teemale tähelepanu juhtimiseks värvuvad üle maailma punaseks mitmed hooned ja maamärgid, sealhulgas Kuressaare suursild.

Tänavuse hemofiiliapäeva fookuses on veritsushäiretest rääkimise läbi haigusteadlikkuse tõstmine. Haigus, millest ei ole võimalik terveneda, kuid õigeaegne profülaktilise ravi kättesaadavus tagab hemaofiiliahaigele normaalse elu ja see on eesmärk.

Hemofiilia on üks sagedasemaid veristushäireid, mille puhul inimese veri ei hüübi korralikult. Haigusega kaasnevad raskekujulised kontrollimatud verejooksud, ka sisemised, mis võivad jääda märkamatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles