581 000 Eesti kodu postkasti jõuab ohuteavituse brošüür

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Erakogu

Alates teisipäevast, 30. aprillist hakkab Eesti elanike postkastidesse jõudma juhend-trükis, mis selgitab, millistest kanalitest riik ohtudest teada annab ning kuidas ise erinevateks hädaolukordadeks valmistuda. Infobrošüür annab ka juhiseid, kuidas toimida ohusireenide käivitumise või evakuatsiooni korral ning mis on varjumise põhimõtted.

Hädaolukorras hakkama saamise juhendeid on Päästeamet elanikele saatnud ka varem – 2019. ja uuesti täiendatuna 2022. aastal said elanikud kriisiks valmistumise ja selle ajal hakkama saamise käitumisjuhiste trükise “Ole valmis!”. Eelmises kriisiolukorra käitumisjuhise trükises oli teemasid rohkem ja sisuliselt see vananenud ei ole.

Uus brošüür täiendab eelmist “Ole Valmis!” trükist ning keskendub konkreetselt ohuteavitust puudutavale infole ja käitumisjuhistele varjumise või evakueerumise vajaduse korral.

Infot levitab riik neljas keeles: trükis on kolmes keeles – eesti, vene ja inglise. Digitaalsena ilmub brošüür ka ukraina keeles. Trükis saab olema PDF-formaadis olemas nii veebilehel olevalmis.ee kui ka Päästeameti kodulehel.

Lisaks käivitub 6. mail korduskampaania “Kriisis kuula riiki”, mille eesmärk on suurendada inimeste teadlikkust, millistest kanalitest saab infot kriisiolukorras ja kriisiks valmistumiseks.

Päästeamet on elanikkonnakaitse juhtasutus, mis vastutab varjumise, ulatusliku evakuatsiooni, ohuteavituse ja inimeste kriisivalmiduse parandamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles