Juhtkiri Vajalik kursus

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare haigla.
Kuressaare haigla. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sellest, et Saaremaal valitseb meedikute nappus, oleme kirjutanud palju aastaid. Noori mandrile meditsiini õppima küll läheb, aga tagasi kodusaarele tulevad kahjuks vähesed.

Selleks, et meditsiini saaks õppida siinsamas Saaremaal, avas Tallinna tervishoiu kõrgkool koostöös Kuressaare haiglaga 2019. aastal õdede põhiõppe. Sel sügisel istub koolipinki juba kolmas lend tulevasi õdesid.

Eelmisel neljapäeval sõlmisid aga Kuressaare haigla toetusfond, Tallinna tervishoiu kõrgkool ja Saaremaa gümnaasium koostööleppe, et pakkuda 11. klassi õpilastele võimalust osaleda tervishoiualasel kursusel. Ehkki kursus kestab vaid nädala, on see piisavalt intensiivne, et anda paarikümnele noorele ülevaade valdkonna erinevatest teemadest ning võimaluse ka haiglatööga pisut tutvust teha.

Loodetavasti ei jää esimene meditsiinikursus viimaseks, vaid sellest saab Saaremaa gümnaasiumi traditsioon.

Sest mida rohkem on noori, kes kursusel osalevad, seda rohkem võib olla neid, kelles tekib soov pärast gümnaasiumi just meditsiini õppima minna. Ja seda rohkem võib olla neid, kes õpingute järel just kodusaarel töötada tahaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles