Incap kasvatas esimeses kvartalis nii käivet kui kasumit

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Otto Richard Pukk
Otto Richard Pukk Foto: Incap

Kuressaares tegutseva elektroonikaettevõtte Incap Estonia emafirma avaldas majandustulemused, mille kohaselt kasvas ettevõtte esimese kvartali käive võrreldes eelmise kvartaliga 21% ehk 51,4 miljoni euroni.

Incapi ärikasum moodustas sellest 11,7 % ehk 6 miljonit eurot. Ärikasum kasvas võrreldes eelmise kvartaliga 62,3%.

Incapi presidendi Otto Puki sõnul algas 2024. aasta ettevõtte jaoks edukalt. “Oleme jätkanud kasvutrendis ning eriline heameel on meie India tehase taastunud kasvu üle. Oleme hoidnud fookust uute klientide leidmisel, efektiivsel müügitööl olemasolevatele klientidele ning osalenud erialastel messidel,” kirjeldas Pukk kasvu põhjuseid. Kui arvata välja müük ettevõtte suurimale kliendile, kasvas Incapi esimese kvartali käive võrreldes varasema aastaga 38%.

“Ettevõtte kasvu toetamiseks jätkasime oma India tehase meeskonna suurendamist. Meie suurkliendi laovarude vähendamise protsess jätkub ning mõjutab meid veel vähemalt selle poolaasta lõpuni,” täiendas Pukk.

Incapi presidendi sõnul on möödunud aastal Ameerika Ühendriikides omandatud Incap US integreerimine sujunud plaanipäraselt, majandusnäitajad on väga head ja ettevõtte on leidnud ka uusi kliente.

Elektroonikatööstuse tipptegijana jätkab Incap pidevalt oma tegevuste täiustamist ja investeerimist uusimasse tehnoloogiasse. 2024. aasta märtsis asendas Incapi Slovakkia tehas oma teise tootmisliini kaasaegse SMT-tehnoloogiaga (surface-mount technology ehk pindmontaaži tehnoloogia). Samuti investeeris ettevõte Incap UK tehasesse uuendustesse.

Aprillis avaldas Incap oma esimese integreeritud aasta- ja kestlikkusaruande ning valmistub 2025. aasta CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) aruandluseks. Et jätkusuutlikkus on oluline osa Incapi strateegiast, alustas ettevõte kahekordse olulisuse hindamisega, mille plaanib lõpule viia 2024. aasta esimese poolaasta jooksul. Selle tulemusel jätkab Incap oma vastutustundliku ettevõtluse programmi arendamist.

“Kestlikkus on Incapi strateegia oluline põhimõte, mis võimaldab meil vastata tulevastele võimalustele ja väljakutsetele. Samuti on mul hea meel, et saame toetada jätkusuutlikku arengut ka praktikas läbi noorte tehnoloogiaõppe toetamise nii erinevate ürituste kui õppevahendite abil,” märkis Pukk.

Puki sõnul jätkab Incap investeeringid oma tehaste tootmisvõimsusesse ja -võimekusse, keskendub uute klientide leidmisele ja olemasolevatele klientidele suunatud müügitegevustele. Lisaks orgaanilisele kasvule jätkab ettevõte keskendumist potentsiaalsetele ühinemiste ja üleostuvõimalustele, mida toetab Incapi tugev finantsseis.

Incap prognoosib, et ettevõtte 2024. aasta käive ja ärikasum jäävad madalamaks kui 2023. aastal. Incapi suurima kliendi laovarude eesmärgipärane kahandmine mõjutab nii Incapi käivet kui kasumlikkust 2024. aasta esimeses pooles. “Sellegipoolest prognoosime käibe kasvu kvartal kvartalisse ja tulemuste paranemist aasta jooksul,” kinnitas Pukk ning tänas kogu Incapi meeskonda suurepärase töö ja pühendumise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles