Juhtkiri Õiteilu asemel ilmetu hall kivikõrb umbrohuga

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
IMETLEGEM! Vähe sellest, et lilleamplid on Tallinna ja Lossi tänavale siiani üles riputamata – betoonist lillekastides võimutsevad maltsad ja muu umbrohi.
IMETLEGEM! Vähe sellest, et lilleamplid on Tallinna ja Lossi tänavale siiani üles riputamata – betoonist lillekastides võimutsevad maltsad ja muu umbrohi. Foto: Monika Metsmaa / Saarte Hääl

Iga hoolikas aiapidaja on suvelilled juba tükk aega tagasi mulda pistnud ja praegu õitsevad need täies ilus. Eesti linnade keskusedki on õieehtes, pakkudes rõõmu nii oma inimestele kui ka külalistele. Mitte aga Kuressaare.

Saaremaa pealinnas pole seda, et aasta ilusaim ja õiterohkeim aeg on käes, kusagil näha. Meie keskväljak on ka südasuviselt soojade ilmade ajal ilmetu ja hall. Ometi saabub sel nädalalõpul Kuressaarde väga palju rahvast – osalema traditsioonideks saanud tänavafestivalil ning aiandus- ja lillepäevadel (!)

Kas tõesti ei suutnud vallaametnikud pisutki ette mõelda, et meie kesklinn paistaks mai teises pooles praegusest vähegi kaunim ja rõõmsam paik? Vähe sellest, et lilleamplid on Tallinna ja Lossi tänavale siiani üles riputamata – betoonist lillekastides võimutsevad maltsad ja muu umbrohi.

Saarte Hääle küsimuse peale, kas tänavu polegi plaanis Kuressaare kesklinna lilleampleid üles riputada, vastas südalinne eest hoolitseva Saaremaa Halduse juhataja, et viimased 15 aastat on lilleamplid välja pandud 15. juunil või sellele lähedasel kuupäeval ning samamoodi on kavas talitada tänavu. Selleks, et amplitaimed kasvaksid kasvuhoones piisavalt tugevaks ja peaksid vastu septembrini. Kes soovib kesklinnas lilleilu näha, sel tuleb "kõigest" kaks-kolm nädalat oodata. Niikaua saab silm puhata pikkadel äraõitsenud võililledel, mis mõnegi kesklinna eraäri hoone seina ääres vohavad.

Tagasi üles