ÜLESKUTSE Tulge kogukonna arengupäevale ja 15. Maapäevale!

Copy
Maapäeva kohtumine.
Maapäeva kohtumine. Foto: Võrumaa arenduskeskus

Saarte koostöökogu ja Saare arenduskeskus kutsuvad külavanemaid ja kogukondade eestvedajaid 31. mail Tagaverele kogukonna arengupäevale "Tugev kogukond on hea kogukond".

Arengupäeval arutleme küsimuste üle, mida tähendab kogukond, mida kogukonnad peaksid oma tegevustes arvestama, kuidas leida ühisosa ja millised on suhted kogukonnas, mis on kaasamine ja kas saame teha kõike koos.

Lisaks uurime, kuidas edastada oma kogukonnas sõnumit nii, et pärast ei peaks "ämbreid kolistama" ning kui oluline on siiski kommunikatsioon kogukonnas.

Saame teada, kuidas Pöide inimesed ise oma piirkonda arendavad, mida Tartu ülikooli tudengid Pöidel uurivad ning milline on selle uuringu hetkeseis.

Kohale tuleb ka Kodanikuühiskonna Sihtkapitali (KÜSK) esindaja, tutvustama KÜSK-i rahastusvõimalusi. Samuti uurime, millega tegeleb Saare arenduskeskus.

Uksed on avatud alates 9.30-st. Ametlik osa algab kell 10 ja lõpeb kell 14. Üritus on tasuta, ent eeldab eelregistreerimist, kuna kohtade arv on piiratud.

Üritusele paneb õla alla KÜSK ja kaasrahastab Euroopa Liit.

Lisainfo ja registreerimine veebilehel www.sasak.ee.

Lisaks kutsume külavanemaid ja kogukondade eestvedajaid 15. Maapäeva Saaremaa delegatsiooni.

Maapäev toimub Võrumaal Värskas. Saaremaa delegatsioon stardib reede, 16. augusti hommikul Kuressaarest ning tuleb tagasi pühapäeva, 18. augusti õhtul.

Maapäeva kandev idee on anda külaliikumisele selged suunad, püstitada reaalseid ülesandeid, leida lahendusi, teha ettepanekuid riigikogule, ministeeriumidele, omavalitsustele. Loomulikult saab luua uusi tutvusi, tantsida ja trallida ning aidata kaasa mõelda Võrumaa paremaks tegemisel.

Sõites Võrumaale, teeme ka mõned vahepeatused teiste maakondade põnevates paikades ja saab kogeda koostegemise vaimu.

50-eurose osalustasu sees on kõik kohakülastused, ööbimised, söömine, särk delegatsiooni ühtsustunde loomiseks. Ehk siis istu bussi ja ära pikalt mõtle, sest kohtade arv bussis on piiratud ning nimekiri läheb lukku 17. juuni südaööl!

Lisainfo ja registreerimine www.skk.ee.

Tagasi üles