Helgi Kuusk sai Albaania võistlustelt kokku neli kuldmedalit

Copy
Foto: Erakogu

Helgi Kuusk viibib võistlusreisil Albaanias, kus võistles kolmel päeval neljal eri alal. Võistlused on praeguseks läbi ja viimasel võistluspäeval tuli Helgile esikoht oma vanuseklassis 200 m jooksus.

Viimaseks võistluspäevaks oli Helgil pingelangus, sest pikemad distantsid olid joostud ja oli jäänud veel vaid 200 m sprint. Samas tundis Helgi oma õlgadel survet, sest kõik eelmised stardid Albaanias õnnestusid ja tekkis kõhklus, et kas ikka suudab õnnestumisi jätkata.

Helgi võistles 200 m distantsil elus teist korda ja jooksis isikliku rekordi. 200 m võistlusel otsest ajalist eesmärki ei olnud, oli vaid ootus joosta alla 50 sekundi. Sportlaste kõneviisi kasutades saab ütelda, et Helgi jooksis uude sekundisse. Helgi varasem rekord oli joostud eelmisel suvel ajaga 50,18 sekundit ja Albaanias oli tulemuseks 48,52 sekundit. Helgi oli oma tulemusega väga rahul.

Helgi Albaania võistluste eesmärgid olid joosta igal alal nii kiiresti, kui suudab ja kõik võistlused nii läksidki.

Albaanias toimusid võistlused Shkodër linnas vahemikus 23. - 26. mail. Need olid Rahvusvahelised Veteranide sprindidistantside võistlused ja sellelaadne võistlus korraldati esmakordselt.

Helgi kõik Albaanias joostud tulemused on järgmised:

100 m 22,51 sekundit.

800 m 4 minutit ja 37,78 sekundit.

400 m 1 minut 57,02 sekundit.

200 m 48,52 sekundit.

Helgi võistlusreis ei ole veel läbi. Helgi on treeninglaagris Tirana linnas Albaanias ja sealt lendab edasi võistlustele Sitsiilia saarele Itaalias, mis toimuvad 2. juunil.

Tagasi üles