VARJU SAAVAD KA SÕIMEKAD Ida-Niidu lasteaia mänguväljakut ootab suvel ees remont

Sõimerühma mänguväljak asub lauspäikses
Sõimerühma mänguväljak asub lauspäikses Foto: Martin Vesberg / Saarte Hääl

Mullu südasuvel kirjutas Saarte Hääl, et sõimerühm on Ida-Niidu lasteaias ainuke, kuhu ei ole projekteeritud kuuma päikese eest varju pakkuvat paviljoni. Veel on olnud teemaks, et kümme aastat kestnud mänguväljak on väsinud. Aasta hiljem hakkab paistma lahendus.

Mis puudutab varjualuseid, märkis terviseameti kommunikatsioonijuht Imre Kaas, et kui lasteaialastega liigutakse õues, tuleb kaitseks liigse kuumuse eest vältida otsest päikesepaistet ja püsida varjus. "Vastava varjualuse näeb ette ka lasteaia tegevust reguleeriv määrus," ütles Kaas. Ta lisas, et kindlasti tuleb lastele tagada ligipääs värskele joogiveele ja tuletada neile pidevalt meelde, et kuuma ilmaga on vee joomine vajalik.

Hiljuti Ida-Niidu lasteaia juurde valminud moodulrühmadega seoses on sel suvel planeeritud teha lasteaia mänguväljakul erinevaid remonttöid ja juurdeehitusi, mis lahendab ka ülekuumenemise ohu probleemi. "Olemasolevad liivakastid remonditakse, neile ehitatakse päikesekatted ning vahetatakse liiv," rääkis Saaremaa valla haridus- ja noorsootööosakonna juhataja Kaire Kiil. Lisaks parandatakse Kiili sõnul kõnniteid, paigaldatakse turvaaluseid, atraktsioonidele turvakette, et tagada parem turvalisus.

Tagasi üles