JUHTKIRI Prügiahvid

Copy
Kitzbergi tänava bussiparkla konteinerid
Kitzbergi tänava bussiparkla konteinerid Foto: Martin Vesberg / Saarte Hääl

Jäätmete liigiti kogumisest on räägitud enam kui kümme aastat. Järjest on parandatud ka võimalusi, et liigiti kogutud jäätmeid saaks ära anda võimalikult mugavalt.

Kõigepealt tulid avalikud pakendikonteinerid, hiljem juba konteinerid kortermajade juurde ja siis võimalus pakendeid ära anda ka eramute juures.

Esimese hooga hakkasid inimesed avalikesse konteineritesse ahvi kombel vedama seda kraami, mis kodusesse prügiämbrisse või konteinerisse ära ei mahtunud.

Kuigi tänu sellele jäi kindlasti hulk metsa-

aluseid prügistamata, ei saanud niisugune prügikommunism liiga kaua kesta ja avalike konteinerite võrk tõmmati tublisti koomale.

Positiivseks võib pidada asjaolu, et konteinerid jätkuvalt täituvad, edasi tuleb loota, et selgitustöö jõuab aina rohkemate inimesteni ja sorteerprügi kvaliteet läheb paremaks.

Paraku on lollide protsent ühiskonnas konstantne ja täielikult pole meil prügiahvidest pääsu isegi siis, kui pakendikonteinerid muutuvad avatavaks üksnes näotuvastuse või ID-kaardiga.

Kui tema ajunatuke on juba konteineri üles leidnud, küll ta leiab siis ka mooduse, kuidas rattalogu või vanatädi roosa pesu sinna sokutada.

Tagasi üles