VIDEO Pardipere dramaatiline pesahülgamine sai ootamatu lõpu

Copy

Kolmapäeva keskpäeval elasid Kuressaare kesklinnas paljud kaasa pardipere lahkumisele pesitsuspaigast, milleks emalind oli valinud kellassepaäri varikatust katva taimepuhmastiku. 

Linnas paterdavaid pardiperesid on nähtud varemgi, kui seekordse juhtumi tegi dramaatilisemaks asjaolu, et üks poegadest pelgas kõrgest pesast alla tulla. Viis udusulis poega jõudsid ilusasti maapinnale, aga kuues vastas vanalinnu prääksumisele vaid piiksumisega.

Kaastundlike kodanike katsed linnuke katuselt alla tuua ei kandnud vilja, sest pelglik pardipoeg peitis end okste vahele ega andnud end kätte.

Ootamisest ja inimeste sagimisest tüdinud pardiema võttis ühel hetkel viis poega sappa ja suuna linnapargi poole. Hoolivate kodanike valvsa pilgu all jõudis pere turvaliselt vallikraavi.

Vahepeal üritasid mahajäänud poega kätte saada ka päästjad, kes võtsid appi isegi termokaamera, kuid nendegi ponnistused jäid tulutuks. Ja siis sündis väike ime - linnuke tuli ise katuselt alla.

Kellassepaäri omanik Antti Kopliste võttis pardipoja ning kiirustas sellega parki. "Leidsin suht kohe vallikraavist viie pojaga mamma, heitsin mahajäänu tema nina alla ja hetke pärast sättis see end teiste järele rivisse," ütles ta.

"Väike vedamine ikka, ega ei lootnud teda ausalt öeldes leida. Nii et õnnelik lõpp," lisas ta.

Tagasi üles