Kadi raadio toob kuulajateni erisaated Albert Uustulndi muusikast

Copy
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sel laupäeval, 22. juunil ja tuleval laupäeval, 29. juunil saab Kadi raadiost kuulata saate "Kauamängiv" eriprogramme, mis käsitlevad rahvakirjanik Albert Uustulndi elu ja laululoomingut.

Saadete autor, Kadi raadio muusikatoimetaja Roald Kitt ütles, et tema sooviks oli Albert Uustundi loomingu uuesti esiletõstmine, seda enam, et tuleval aastal tähistame tema sajandat sünniaastapäeva. Kitil oli Uustulndiga ka isiklik kontakt, sest armastatud rahvakirjanik elas tema kodust viieminutilise jalutuskäigu kaugusel. "Olen tema põlve peal hüpitamist saanud, rääkimata Vahase saarest, kus Albertiga tihti kokku puutusin," rääkis ta.

Põhirõhk saadetes on muusikal. Kitt tõi selleks tarbeks isegi pööningult vana lintmagnetofoni alla, millega Eesti Raadio mehed kunagi Alberti laulude kõige esimesed algversioonid salvestasid. Laulude vahele on põimitud Albertiga seotud inimeste meenutusi. Saatekülaliste vanuseline diapasoon ulatub Grete Paiast Naime Lambini ja sõna saavad mitmed tuntud artistid ja ka Albertit tundnud kohalikud inimesed.

"Kindlasti on oodata üllatusi, ka muusika poole pealt, sest kõlavad mitmete lugude sellised versioonid, mida enamik inimesi ei tea. Salvestusi on kuuekümnendate aastate algusest kuni möödunud aastani," rääkis Kitt, lisades, et Albertiga seotud materjali on tal nii palju, et võinuks teha ka kolmanda saate. Ilmselt saab see kokku pandud juba järgmisel aastal Albert Uustulndi sajanda sünniaastapäeva tähistamisega seoses.

Tagasi üles