JUHTKIRI Jah, Rein, oli küll vaja jaaniks saarele sõita

Saarte Hääl
Copy
Lõke mere ääres.
Lõke mere ääres. Foto: unsplash.com

25. juuni Maaleht avaldas Rein Siku arvamusloo "Oli siis vaja jaaniks Saaremaale sõita?! Eestis on hulgi muudki hääd / Nüüd on tagajärjed käes".

Sikk, Lääne-Viru mees, väitis, et tema pole sovetiajast saati Saaremaale jaanitulele rüsinud ega praamisabas aega viitnud. See-eest teab ta täpselt, et jaanitulelisi ootas ees "pikk sõit sadamasse, ülipikk konutamine praamijärjekorras, jaanikräu Saaremaal või Hiiumaal, taas sadamas närviline järjekord ja pikk kojusõit". Alternatiivina pakkus ta välja näiteks keset maad asuva varemetes lossiga Rakvere külastamise.

Artiklil oli veebis lausa kaks klikimagnetist pealkirja, kuid loo all sõna võtnud kommentaatorid tegid asja üsna kiiresti selgeks: ei mingeid pikki järjekordi, kõik sujus imehästi ja iga praam võttis poole tunni tagant platsi puhtaks. Mitmed lugejad nimetasid Sikku suisa valetajaks. Sest no tõesti – sabasid ei olnud, kuid jällegi lõi suursaartele reisijate arv TS Laevade andmetel uue rekordi!

Kokkuvõtlikult – ajakirjanik üllitas pastakast väljaimetud artikli, milles kirjeldatul polnud tegelikkusega mingit pistmist, sest jaaniaeg oli üks läbi aastate rahulikumaid Saaremaal. Oli siis põhjuseks pühade sattumine nädalavahetusele või oskasid inimesed oma sõite paremini ette planeerida, mine tea.

Rein Sikk arvas, et kindlasti võivad üleveetute arvu eest enesele ordeni rinda riputada Saaremaa ja Hiiumaa mainekujundajad. Sellega oleme kahtlemata nõus!

Kui mitte enne, siis järgmiseks jaaniks sõitke kindlasti jälle Saaremaale! Ja Rein, tule Sinagi külla!

Tagasi üles