Kalapüügi andmed tuleb nüüdsest edastada nutirakenduse vahendusel

Reti Meema
, Saarte Hääle suvereporter
Copy
Sõrve kalur Toivo Pära
Sõrve kalur Toivo Pära Foto: Allan Mehik / Saarte Hääl

1. juulist on kohustuslik esitada kõik ranna- ja sisevete kalapüügi andmed põllumajandus- ja toiduametile PERK-nutirakenduse vahendusel.

PERK (püügiandmete esitamise rakendus kaluritele) peaks kutseliste ranna- ja sisevete kalurite elu lihtsamaks muutma, võimaldades kokku hoida nii aega kui ka muid kulusid, aga nagu iga uus asi, vajab seegi harjumist.

MTÜ Saarte Kalandus tegevjuhi Heino Vipi sõnul on uus kohustus kalurites segadust ja pisut pahameelt tekitanud.

Kõige suuremaks komistuskiviks peab Vipp rakenduse kehva mobiilivaadet, mis võib raskendada selle kasutamist ja tekitada pigem lisaajakulu.

"Iga rakenduse eesmärk peaks olema selle kasutajamugavus," rääkis ta. "Kahjuks pole seda rakendust veel piisavalt kliendisõbralikuks tehtud, et igapäevaselt digilahendustest kaugel seisvatel kaluritel seda lihtne kasutada oleks."

Turja kalastajate selts on rakendust kasutanud juba 2017. aastast ehk kohe pärast selle väljatulekut ning on sellega väga rahul. Seltsi liikmed ütlesid, et aja jooksul on rakendust ka palju edasi arendatud ning ilmselt läheb see veelgi kasutajasõbralikumaks.

"Loodame, et kalurid võtavad uue rakenduse siiski kiiresti ja võimalikult valutult omaks ning ajapikku saab sellest mugav abimees," sõnas Heino Vipp.

Tagasi üles