Saaremaa vald suurendas arstitoetust 10 000 euro võrra

Saarte Hääl
Copy
Dr Taavi Hõrandi.
Dr Taavi Hõrandi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa valla arstitoetuse saab tänavu koguni neli arsti – perearst Kristi Kalvet, parodontoloog Mariann Laan, üldkirurg Tanel Tõru ja ortopeed Taavi Hõrandi.

Eriarstidele, perearstidele ja hambaravi eriarstidele mõeldud toetuse saamiseks esitas taotluse neli arsti, kellest igaühele on ette nähtud 15 000 eurot.

Toetuse eesmärk on parendada Saaremaal arstiabi kättesaadavust ja leevendada spetsialistide puudust.

Perearst Kristi Kalvet on 2023. aasta juulist töötanud Kuressaare perearstikeskuses, parodontoloog Mariann Laan alates 2022. aasta septembrist Meliva Kuressaare hambakliinikus Ajamajas, üldkirurg Tanel Tõru ja ortopeed Taavi Hõrandi alustasid Kuressaare haiglas tööd 2023. aasta septembrist. Toetuse saajad peavad pärast toetuse saamist töötama viis aastat Saaremaa vallas pere- või eriarstina.

Tänavuse aasta eelarves oli arstitoetusteks ette nähtud 40 000 eurot. Kuna toetuse taotlejaid oli seekord neli, otsustas vallavalitsus sellele summale vallaeelarve reservfondist lisada veel 10 000 eurot.

"Kõik neli arsti on Saaremaa jaoks väga vajalikud spetsialistid, keda soovime toetada võrdselt," põhjendas abivallavanem Liis Lepik.

Kokku on toetusfondi suurus tänavu 60 000 eurot. Lisaks Saaremaa vallale panustas sellesse Kuressaare haigla toetusfond 9000 euroga ja ehitusettevõte OÜ Klotoid 1000 euroga.

Haigla toetusfondi tegevjuht Marite Vaga ütles, et tänu nelja uue spetsialisti pühendumusele ja igapäevasele tööle saavad saarlased paremat arstiabi ning kindlustunde tulevikuks. "Suur tänu kõigile annetajatele ja ettevõtjatele, kelle panus arstitoetuse maksmisel on hindamatu!" lisas Vaga.

OÜ Klotoid juhatuse liikme Madis Lepa sõnul on spetsialistide saamine Saaremaale tõmbekeskustega võrreldes märksa keerulisem ning seetõttu otsustas ettevõte arstide toetamiseks ka oma panuse anda. "Soovime, et meil oleks saarel turvaline elada ja arstiabi kohapeal kättesaadav," selgitas Lepp.

Arstitoetust hakati Saaremaa vallas maksma 2021. aastal. Toona oli toetuse suurus 25 000 eurot. 2021. aastal määrati Saaremaa valla arstitoetus Kuressaare haigla günekoloogile Mall Varvasele, 2022. aastal silmaarst Mariliis Putnikule ja mullu günekoloog Pilleriin Ilmjärvele.

Tagasi üles