KOGUKONNA HING Tänavune Maalehe simman võib toimuda Ruhnus või Jööris

Kogukonnahingeks võivad saada ka Marten Riisenberg (fotol vasakult teine) Ruhnust ja Sulev Peäske (fotol vasakult kolmas) Saaremaalt
Kogukonnahingeks võivad saada ka Marten Riisenberg (fotol vasakult teine) Ruhnust ja Sulev Peäske (fotol vasakult kolmas) Saaremaalt Foto: Maaleht. Kuvatõmmis kodulehelt.

Maalehe konkursi "Kogukonna hing 2024" kümne parima hulgas ootavad hääli ka saarlased Marten Riisenberg ja Sulev Peäske.

Marten Riisenberg on Ruhnu saarel tuttav igaühele. Oma ametiks ütleb ta „professionaalne külamees“. Ta teeb kõike, mida just vaja on, sest saarel elamine tähendab tema sõnul, et oskad puutööd, metallitööd, raskeid masinaid juhtida, merd sõita, süüa teha ja saad teistega läbi ka. "Ruhnu peab olema iseseisev!" ütles Riisenberg Maalehele antud intervjuus. Ta lisas, et Ruhnu saar peab igaks olukorraks nii valmis olema, et saab ise hakkama.

Sulev Peäsket tunnevad saarlased kui Jööri küla muuseumi rajajat ja peremeest ning osavate kätega seppa. "Kui nüüd Maalehe simman peaks Jööri külla tulema, siis sellega saaksime kindlasti hakkama, sest pidu pidada me oskame!", ütles Jööri külaseltsi eestvedaja Sulev Peäske Maalehe intervjuus. Peäske nentis veel, et ootab pikisilmi külla noori püsielanikke, kes pärandväärtuslikku muuseumit edasi veaks ning arendaks.

Tagasi üles