TOIT Jahedama suveilma kütab kuumaks Mätja-Tareste porgandi-läätsesupp

Copy
SUPI VALMIMINE võtab aega keskmiselt tunni, seega oleks suurte perede/seltskondade puhul mõistlik teha suurem ports, et seda saaks ka teisel päeval süüa, sellisel juhul tuleb retseptis antud kogused korrutada kahega.
SUPI VALMIMINE võtab aega keskmiselt tunni, seega oleks suurte perede/seltskondade puhul mõistlik teha suurem ports, et seda saaks ka teisel päeval süüa, sellisel juhul tuleb retseptis antud kogused korrutada kahega. Foto: Karl Jakob Toplaan/Saarte Hääl

Vaikselt on kätte jõudmas aeg, kus kevadel istutatu hakkab vilja kandma. Näiteks ronivad mullast välja erkoranžid porgandid.

Porgand on ühtlasi üks väheseid kodumaiseid köögivilju, mida on võimalik poest aastaringselt osta. Ja nagu ka teiste puu- ja juurviljade puhul, soovitatakse tarbida porgandit, mis kasvanud 100 km raadiuses meie endi elukohast. Ka meie seekordse toiduloo peategelane porgand pärineb Saaremaa põllult. Kuidas valmib aga porgandist põnev roog, mida söövad kõik pereliikmed?

Kokad jagavad omavahel rolle

Tagasi üles