SUUREPÄRANE Eesti naiste mölkky meister on saarlanna

Copy
Foto: Erakogu

Saarlaste mölkky hooaeg jätkus ka pühapäeval, kui meie naised võtsid ette reisi Haapsallu, kus mängiti järjekorras kolmandad Eesti meistrivõistlused naistele, mida sel aastal nimetati Valge Daami turniiriks ja mänguviisiks üksikmäng.

Tublide Saaremaa naiste saldo oli varemgi muljetavaldav, kui kahe aastaga oldi koju toodud kuuest medalist koguni viis.

2022. aasta meister oli Maie Ader, 2023 aga võitis turniiri Cristin Lepp.

Kas kordub edu ka seekord?

Etteruttavalt võis arvata, et kordub, sest saarlannad ongi tänasel päeval naiste Eesti mölkky absoluutne tipp, iseküsimus, kes täna parem on.

2022 suure kära ja peoga alanud nn Rooside turniir, mis toimus Kadriorus presidendi lossi läheduses, kus polnud puudus ei punasest vaibast, kuni missivõistlusteni ja päevavalguses ilutulestiku taevasse laskmisega, reklaamiti ennetavalt kui saja naise turniiri, mida tõsi - isegi lähedale ei saadud, oldi 2024 seisus kus kaks aastat oleks peaaegu otsa saanud. Õnneks Haapsalu tublid mehed päästsid naiste võistluse ja 11. augustil mängiti Paralepa ranna mänguväljakul välja kolmas Eesti naiste meistritiitel.

Võistlustulle asusid viis Haapsalu ja neile külla sõitnud kuus saarlannat.

2024. aasta Eesti naiste mölkky meister ja 2024 Valge Daami turniiri võitja on Birgit Raamat, teine koht ja hõbemedal kuulub Marelle Lehtjärvele. Pronksmedal riputati kaela Marelle nooremale õele Lisandra Lehtjärvele.

Viies koht Uustla talu perenaisele Margit Lepp, kuues koht kahe medalisti emale Kristiina Lehtjärvele ja seitsmes koht tiitlikaitsjale Cristin Lepale.

Seega kolm aastat ja kolmest medali komplektist oleme loovitanud vaid 2023. aastal pronksi ja sellegi saavutas külaline Soomest.

Tagasi üles