Keskkonnaagentuur Radar ei tähenda terviseriski

Copy
Sürgavere ilmaradar. Foto illustratiivne.
Sürgavere ilmaradar. Foto illustratiivne. Foto: Erakogu

Keskkonnaagentuur kavandab Varkjasse kaasaegse uue ilmaradari paigaldamist, mis parandab märkimisväärselt ilmaprognooside täpsust ning võimaldab aegsasti hoiatada ohtlike ilmanähtuste eest. Oleme märganud, et levib allkirjade kogumise kampaania kavandatava seadme püstitamise vastu Saaremaale.

Enne oma seisukoha kujundamist palume kindlasti tutvuda teaduspõhise infoga aadressil: https://keskkonnaagentuur.ee/meteoroloogilise-hudroloogilise-ja-keskkonnaseire-ning-nende-tugisusteemide-arendamine-seme3, kus on avaldatud ka kaks sõltumatut uuringut selles valdkonnas.

Uuringute tulemused kinnitavad, et sarnase ilmaradari poolt tekitatud elektromagnetväljade tasemed jäävad oluliselt alla kehtivate elu- ja puhkeala piirnormide, nagu on sätestatud Eesti Vabariigi sotsiaalministri määruses "Mitteioniseeriva kiirguse piirväärtused elu- ja puhkealal, elamutes ning ühiskasutusega hoonetes, õpperuumides ja mitteioniseeriva kiirguse tasemete mõõtmine".

Seega, radari läheduses viibimine ei kujuta endast terviseriski. Palume võtta aega ja tutvuda antud infoga, et saada terviklik ülevaade teemast.

Tagasi üles