Üleskutse Vaegkuuljate ühing tähistab veerandsajandat sünnipäeva

Copy
Selleks, et Saare maakonna inimesed saaksid oma kuulmist testida võimalikult kodu lähedal, peatub 13. ja 14. septembril Saaremaal kuulmisbuss.
Selleks, et Saare maakonna inimesed saaksid oma kuulmist testida võimalikult kodu lähedal, peatub 13. ja 14. septembril Saaremaal kuulmisbuss. Foto: Eesti Vaegkuuljate Liit

Laupäeval 25. sünnipäeva tähistav Saaremaa vaegkuuljate ühing kutsub huvilisi loenguid kuulama ja kuulmisbussi külastama.

Alates kell 11.30 pakume tervituskohvi ja kringlit.

Kl 12.10 räägib Külliki Bode Eesti vaegkuuljate liidust sellest, kuidas aidata vaegkuuljat. Kl 12.45 annab Eveli Väer Saaremaa vaegkuuljate ühingust ülevaate oma teekonnast kuulmisnõustajaks ning kuulmisnõustamisest Saaremaal. Kl 13.10 tutvustab Arvo Kannel Tallinna kuulmisrehabilitatsiooni keskusest uusi Oticoni kuuldeaparaadi mudeleid Real ja Intent. Kl 13.40 astub kokkutulnute ette Alice Kääramees Eesti vaegkuuljate liidu rehabilitatsioonimeeskonnast, kelle teemaks on vaimse tervise hoid. Kogu ürituse jooksul on tagatud kirjutustõlge.

Oleme valla ja MTÜ Vöimalus toel tellinud Saaremaale kuulmisbussi, et inimene saaks oma kuulmist testida võimalikult kodu lähedal. Oluline on, et kuulmispuue avastataks võimalikult varakult ning et inimene ei jääks kuulmispuude tõttu sotsiaalsest elust eemale.

13. septembril kell 10–12.30 peatub kuulmisbuss Orissaare teenuskeskuse juures, kl 14–16 Kuressaare päevakeskuse juures, kl 17–19 aga Kihelkonna rahvamaja juures. 14. septembril kl 10–14 peatub buss Saaremaa Puuetega Inimeste Koja õuel.

Et huvilised pääseksid testima, palume neil registreeruda aadressil https://kuulmisbuss.smartbron.ee/. Vabade aegade olemasolul pääseb testima ka kohapeale tulles. Aparaadihoolduse jaoks registreerima ei pea, piisab kohaletulemisest.

Testimine, nõustamine ja kuuldeaparaadi hooldus maksab 5 eurot. Kuuldeaparaadi tarvikuid saab osta soodushinnaga.

Oleme väga tänulikud Saaremaa vallale toetuse eest terviseedenduse raames, et saame tähistada ühingu sünnipäeva mitmete vaegkuuljate jaoks oluliste ettekannetega. Kuressaare linnavalitsus ja Saaremaa vallavalitsus on Saare maakonnas aastaid toetanud kuulmisnõustamise teenust, mis on vaegkuuljate ja nende lähedaste jaoks olnud vajalik esmase info saamise koht.

Tagasi üles