Juhtkiri Neli korda kulukam arstilkäik

Copy
Kuressaare haigla erakorralise meditsiini osakond.
Kuressaare haigla erakorralise meditsiini osakond. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Terviseminister Riina Sikkuti ettepanek tõsta visiiditasu eriarsti ja EMO külastamisel praegusega võrreldes neljakordseks tekitab pahameelt paljudes, olgugi üldteada fakt, et meie meditsiin on alarahastatud.

Tõsi, nii palju peaksid arstiabi saamiseks maksma töötavad inimesed. Pensionäride, lapseootel naiste ja vähenenud töövõimega inimeste jaoks oleks visiiditasu endiselt viis eurot.

Kui Sikkuti ettepanek saab valitsuselt heakskiidu, tuleks ka voodipäeva eest senisest rohkem maksta – praegusega võrreldes koguni topelt –, samuti tõuseks retseptitasu.

Väikese sissetulekuga inimese jaoks on 20 eurot eriarstile pääsemise eest suur raha.

Jah, kui arst kutsub patsiendi kolme kuu jooksul tagasi, siis järgmisel korral või järgmistel kordadel visiiditasu enam maksma ei pea. Kui selle kolme kuu sees aga uut vastuvõtuaega ei saa või arsti pakutud aeg mingil põhjusel ei sobi? Valitseb ju nii mõnelgi erialal arstide põud...

Kindlasti tooks kavandatav muudatus riigikassasse raha juurde, tähtis on aga see, et tasude tõstmisega muutuks midagi paremaks ka meie tervishoiusüsteemis endas. Kas see nii läheb – saame näha.

Tagasi üles