Saaremaa vallavalitsus kutsub tunnustama kultuuriinimesi ja kultuurielu toetajaid

Copy
2022. aasta Hendrik Krummi nimelise kultuuripreemia laureaat Matis Männa
2022. aasta Hendrik Krummi nimelise kultuuripreemia laureaat Matis Männa Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tänasest 16. novembrini saab esitada kandidaate Hendrik Krummi nimelisele kultuuripreemiale, Eerik Haameri nimelisele kunstiauhinnale ja Saaremaa kultuurisõbra tiitlile. Samuti korraldab vallavalitsus kunstivõistluse, mille võitja pälvib Saaremaa kunstiteose tunnustuse.

Saaremaa valla kultuurivaldkonna tunnustuste eesmärk on tuua esile kultuurielu silmapaistvaid edendajaid, loovisikuid ja kultuurikollektiive ning väärtustada kultuuri toetajaid. Tunnustuste andmise põhimõtted ja kord on sätestatud tänavu suvel kehtima hakanud statuudis.

Hendrik Krummi nimelisele kultuuripreemiale ja Eerik Haameri nimelisele kunstiauhinnale on tänavu lisandunud uus tunnustuskategooria. 2024. aastal tunnustatakse esmakordselt Saaremaa kultuurisõbra tiitliga füüsilist või juriidilist isikut, kelle rahaline toetus või teod on andnud olulise panuse Saaremaa kultuuri ning aidanud kaasa sündmuste korraldamisele või siinse kultuurielu edenemisele.

Nimetatud kolme tunnustuskategooria kandidaate saab esitada Saaremaa valla iseteeninduskeskkonnas iseteenindus.saaremaavald.ee 16. novembrini.

Saaremaa kunstiteose tunnustuse andmiseks korraldatakse kunstivõistlus, mille teemaks on sel aastal „Tuikab-tuksub“. Võistlustöid saab esitada 29. oktoobrist 5. novembrini Kuressaare Raegaleriis ning neid eksponeeritakse Kuressaare kultuurikeskuses toimuval näitusel.

Tunnustuste saajad valib seitsmeliikmeline žürii, kuhu kuuluvad kaks Saaremaa valla esindajat ja viis eksperti. Kõik laureaadid kuulutatakse välja Saaremaa kultuuriaasta pidulikul lõpetamisel. Hendrik Krummi nimelise kultuuripreemia ja Eerik Haameri nimelise kunstiauhinna rahaline preemia on 2500 eurot ning Saaremaa kunstiteose tunnustusega kaasneb 720-eurone preemia koos võimalusega korraldada isikunäitus.

Täpsema info kõigi tunnustuste ja kunstivõistluse kohta leiab Saaremaa valla veebilehelt.

Tagasi üles