Juhtkiri Tervis, kalleim vara

Copy
Haigla verevõtutoa ukse taga ootajale vajalik info.
Haigla verevõtutoa ukse taga ootajale vajalik info. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tänane Saarte Hääl võtab luubi alla teema, mis peaks meie kõigi jaoks olema väga oluline – tervisele, nii vaimsele kui ka füüsilisele. Teatavasti on mõlemad tugevasti seotud ning kui üks neist logisema kipub, hakkab see mõjutama ka teist.

Alatasa kuuleb kurtmist: "Ma olen nii suures stressis..." Aga mis see stress täpsemalt on ning miks räägitakse vahel ka positiivsest stressist? Seekordsel terviseleheküljel selgitabki Kuressaare rahvaülikooli hooaja avaseminaril loenguga esinenud suhtlemispsühholoog ja koolitaja Tõnu Lehtsaar sellest, kuidas stressi ära tunda ja mida selle maandamiseks teha. Muide, Lehtsaar ise on kirglik kalamees ning see hobi aitavat nii ihu- kui ka hingehädade vastu.

Kuressaare haigla labori ruumes verevõtutoa ukse taga istunud ja selles kabinetis vereproovi andnud on meist paljud, aga vaid vähestel nii-öelda tavainimestel on olnud juhust näha, mida haigla laboris tehakse, kes seal töötavad ja milliseid masinaid nad kasutavad. Kas teadsite, et möödunud aastal tehti Kuressaare haigla laboris 340 000 analüüsi? Seda on kenake hulk, arvestades, et laboris töötab kokku vaid 13 inimest.

Kas lähipäevadel saabuvad lõpuks ka sügisesed ilmad, saame näha. Ülemiste hingamisteede viirused on aga juba liikvel. Seega soovime teile: jääge – või saage – terveks!

Tagasi üles