Kuressaares selguvad Eesti meistrid duatlonis

Copy
Jooksjad Kuressaare staadionil.
Jooksjad Kuressaare staadionil. Foto: Karl Jakob Toplaan

Kuressaares peetakse pühapäeval 29. Saaremaa duatlon, kus selgitatakse ühtlasi Eesti meistrid duatlonis kõikides vanuseklassides.

Kuna Saaremaa Duatlon on ka Eesti triatloni karikasarja viimane etapp, siis selguvad peale võistlust ka karikasarja lõplikud paremusjärjestused kõikides vanuseklassides ning võistlus tõotab taas tulla väga kõrgetasemeline.

Traditsiooniliselt saavad Saaremaa duatloni kõik distantsid stardi Kuressaare linnastaadionilt, kus asub ka võistluskeskus ja vahetusala. Põhidistantsi ja NOVA duatloni jooksuring viib võistlejad staadionilt ümber Kuressaare piiskopilinnuse. 2,5 kilomeetri pikkuse ringi lõpetab 400-meetrine ring Kuressaare linnastaadionil. Lasteduatlonil jooksevad võistlejad staadioni ja linnuse vahel asuvas pargis ning samuti staadioniringil.

Jalgrattasõidu ring on kõikidel distantsidel sama. Lapsed sõidavad ühe, NOVA duatlonil võistlejad kaks ja põhidistantsil osalejatel tuleb läbida neli 5,1 kilomeetri pikkust ringi. Rattaring on tehniline ja mitmete pööretega, mis omakorda tagab kindlasti põneva võistluse.

Saaremaa duatloni põhidistantsi võitja saab igal aastal enda kätte hoiule aastaks ajaks Kristjan Raiendi viimase tööandja, Malmerki poolt välja pandud rändkarika, kuhu on graveeritud ka kõigi varasemate võitjate nimed. Kõik lõpetajad saavad finišijoone ületamisel medali, millel on Saaremaa kohal kaks kanget oma trumpalal Kristjan jooksmas ja Jaan rattaga sõitmas.

Tagasi üles