RALLI LÄHENEB Vaata, kes registreerusid tänavusele Saaremaa rallile

Saaremaa ralli.
Saaremaa ralli. Foto: Lugeja foto.

Septembrikuuga lõppes ka registreerumine juba järgmisel nädalal toimuvale Saaremaa rallile.

Registreerunute nimekirja sirvides selgub, et oma nimed on kirja pannud 144 ekipaaži.

Teisipäeva hommikuse seisuga nimekirjast Ott Tänakut näiteks veel ei leia, kuid meie teine maailmameister, Robert Virves, on kirjas, nagu ta juba ka varem kinnitas.

Virves läheb rajale Lembit Soele kuuluva legendaarse Toyota Starletiga, kaardilugejaks Raigo Mõlder. Mullusel Saaremaa rallil oli Virves Ott Tänaku kaardilugejaks, Mõlder on olnud varasemalt kaardilugejaks aga Tänakule.

Järjekorras 57. Saaremaa Rally sõidetakse 11.-12.oktoobrini ja võistlejaid ootab ees 9 kiiruskatset, mille jooksul läbitakse 104 katsekilomeetrit (asfaldil 14%). Ralli kogupikkuseks on 478,79 km. Avapäeval sõidetakse kolm ja teisel võistluspäeval kuus kiiruskatset.

Traditsiooniliselt asub Saaremaa Rally stardi- ja finišipoodium Kuressaare keskväljakul. Võistlejate autasustamine toimub sel aastal Kuressaare Spordikeskuses.

Võistlustrass koosneb tänavu suuresti traditsioonilistest Saaremaa katsetest. Esimene päev on asfalti rohkem, kui tavaliselt ning reede õhtul sõidetakse Oriküla katset paarisrajana, mees mehe vastu. See tähendab, et Kuressaare linna vahel tänavu rallit ei sõideta.

"Kui varasemalt on autasustamine toimunud kohe ralli lõpupoodiumil Kuressaare keskväljakul, siis see aasta viime autasustamise läbi laupäeva õhtul Kuressaare Spordikeskuses ralli järelpeo raames,“ sõnas Saaremaa Rally võistluste juht Rasmus Uustulnd koduste meistrivõitluste hooaja viimase etapi eel.

Maksimaalseks võistlejate arvuks on korraldajad Uustulndi sõnul arvestanud 170.

Vaata registreerunute nimekirja SIIT.

Tagasi üles