MUHU UUDISSED Justkut veaks sügiseks?

Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit, neh! Mihklibeks pidada kõik viljad ja tuhlid põllalt koristatud olema. Neh, juu nie nüid puhas keldris ja salves ja aitas kua oo. Iseasi mudud, kas sellest viel õigeks sügiseks lähäb.

Puud ju vädavad küll kollasemaks, aga sialsammas võib rahupärast piendrast maasikuid korjata. Voata maasikatega põlegid viel õunu seltsis muosi sisse pannud. Aga üks va ljaage kraam oo, mis välja tulli. Põle suurem asi moes kua mitte. Ikka poolga või pihelgaga pooleks pannasse õonad. Siis oo mosna. Neh, õonte puudust selle sügise jälle põle ja põle pihelga puudust kua mitte.

Aga neh, et saak oo salves ja elu lähäb tubasemaks, siis mudud tasub tähele panna, et Muhus änamaste akkavad taidlusriŋŋid kua pärast mihklibed jälle kokku suama. Eks taa oo nüidsel aal üks isemuodi vidusepidamise viis. Neh, ja et sui oo Talinas jälle suur pidu, siis oo põhjust talve arjuta küll ning viel. Ega siis va emased ep piagid igakordas just otsevarrast aama, kut ulgem rahvast kokku suab. Niisammati võib ju laulu lõõrita või varvast kieruta kua. Et kis tahab kuskil kampa lüia, siis tasub omal asja uurida.

Aga muedu lähäb pissitassa. Autuid justkut akkaks vähämaks jäema suure silla pial, aga sie võib kua tükkis sest olla, et ega üle mihklilaatade põle masu mineva nädalivahetuse suarte pial midad oln kua. Laadad, nie oo rohkem isiomade jäuks. Puari nädali pärast olle jälle Suaremua ralli. Juu siis voorib neid autuid siit suare pialt jälle üle kut kirjusid koeri.

Meite mihklilaadal, midast mihklibe laupa pieti, olli sedakorda Kätli sure vägeva paikamise lava püsti pannud. Kõik vati nukid ja soki kannad said teese käe all terveks. Neh ja sõuke riie sünnib kodu rinki koterdamise aegas viel ää kisku küll. Ja mõni paik oo masu nii uhke, et mine või Liiva puodi sõukse vatiga. Ja oo tüki etem kut pasased ressipüksid. Mudud muhulaste, iseäranis vanamate rovvade kiituseks tuleb küll ütelda, et nie tulavad Liiva puodi kut Talina teaatri. Kenad libed riided selgas, palged pestud ja juussed kua soengus või siis rätiku alla äe petatatud. Kohe kena oo voadata teisi. Nõnna et nõuksi paigatud vattidega Liiva linnas ikka ep näe.

Neh, et olge siis ikka munuksed!

Tagasi üles