Legendaarsed Hardi Mets ja Ilmar Raissar istuvad Saaremaal Lada VFTS rooli

Copy
Foto: TNSgraphy

Tänavuse aasta Saaremaa Rally VIP auto roolis istuvad vahetustega Eesti autoralli elavad legendid Hardi Mets ja Ilmar Raissar. Nende käsutuses on tavapäraselt EMV Lada klassis võistlevate Erkki Visnapuu / Veiko Varese Lada VFTS võistlusauto, mis kandmas legendaarse Saaremaa rallisõitja Vello Õunpuu auto rohelist disaini.

Täna linastub Kuressaare Thule kinos Saaremaa ralli avasündmusena eriseanss filmile „Kurvilise tee legendid“. Kahe filmiseansi vahel toimub vestlus filmis osalenud Eesti autoralli legendide lmar Raissare ja Hardi Metsaga. Piletiostjate vahel loositakse välja ka filmi meeneid. Ootame filmi vaatama nii vanu, kui uusi rallisõpru, mõistmaks, et millistes tingimustes arenes Eesti autosport ja kuidas arendati Lada ralliautosid.

„Kuna Ilmar andis nõusoleku, et ta sõidab ja siis ma mõtlesin ka, et kui selline võimalus antakse, siis on poistele patt ära öelda, sest nad on nii palju tööd teinud ja hoolitsenud meie eest. Sõidame Erkki Visnapuu ello Õunpuu rohelise disainiga autoga ja Erkki istub meil ka kõrval, ta on väga tubli. Ilmar sõidab laupäeva hommikul esimese ringi kolm katset ja mina samad katsed kordusena. Tegime legendi ära ja kõik klappis ilusti. Mingil määral oleme vaadanud vanu legende ja nüüd videoid. Kaugatoma ja Sõrve on ju katsed, mis on kunagi läbi käidud ja tulevad vanad mälestused meelde. Omal ajal meil selliseid autosid polnud nagu kolmapäeval testikatsel proovida saime, sest neil Ladadel on teine veermik, sillad, kuuesed käigukastid ja liiguvad ikka jõudsalt. Võidu me sõitma teistega ei lähe ja sõidame vaid endale, kuid naudime seda Saaremaa melu ja seda, mis siin toimub täiega. Nii palju, kui julgeme, nii palju sõidame,“ sõnas Mets ootusärevalt tänavuse Saaremaa ralli eel.

Tagasi üles