Juhtkiri Paremad pärjatud

Copy
Kärlal tegutsev ettevõte Est-Agar on 2024. aasta kõige innovaatilisem ettevõte.
Kärlal tegutsev ettevõte Est-Agar on 2024. aasta kõige innovaatilisem ettevõte. Foto: Kaader videost

Tänavused ontlikumad ettevõtjad on taas aurahad kaela saanud ja võivad väärikalt edasi tegutseda.

Au ja kiitus neile, kes tahavad ja suudavad meie ettevõtluspõllul midagi idanema panna, seda kasvatada ja lõpuks ka viljadeni jõuda. Sest neist toituvad mitte ainult ettevõtjad ise, vaid ka hulk muud rahvast imikust ättideni. Mida rammusamad viljad, seda rammusam suutäis. Paraku ei taha viljad meil ülearu prisked tulla. See peegeldub keskmises palgas, mis statistika järgi sörgib suisa Eestimaa sabas. Ja see peegeldub aina rohkem ka meie demograafias.

Samas kui vaadata Saaremaa, ennekõike Kuressaare jaekaubandusvõrku, siis jääb mulje nagu elaks maakonnas mitte pisut üle kolmekümne tuhande, vaid vähemasti kaks või suisa kolm korda rohkem inimesi. Meil on esindatud kõik suuremad kaubandusketid, suve alguses sisenes turule üleeuroopaline kaubandushiid Lidl, tuleval aastal lööb ilmselt kopa maasse ka soomlaste Prisma. Ehk on neil Saaremaa helgemasse tulevikku rohkem usku kui mõnel kohalikul.

Edukad eksportijad ja hea palga maksjad kuluvad igal ajal marjaks ära. Nii saame tasapisi paremate aegade poole edasi punnida.

Märksõnad

Tagasi üles