FOTOD JA VIDEO Arutult kihutanud roolijoodik kihutas Liival perele otsa

Copy

Muhus Liival said laupäeva õhtul roolijoodiku süül viga naine ja kolm temaga koos autos viibinud tüdrukut, kui mees oma mersuga neile otsa kihutas. Täna selgus, kui suur oli mehel alkoholijoove. 

Mitteametlikel andmetel sõitis sõiduauto Mercedes-Benz Kuivastu poole ega vähendanud Liival, kus tuleb sõita 50 km/h, sugugi kiirust, kaldus vastassuunda ja sõitis sisse vastutulnud Toyotale. Kas mersu kiirus oli just 140, nagu on väidetud, ei ole Saarte Häälele teada.

Liiva elanik Olari kirjeldas, et kokkupõrge toimus bussipeatuse juures vöötraja juures ja mõlemad autod paiskusid mitukümmend meetrit eemale Konsumi kaupluse sissesõidu juurde. “Pauk oli kõva.”

Toyota Avensist juhtinud 42-aastane naine tuli plekihunnikuks muutunud sõidukist välja lõigata.

Mercedese roolis istunud purjus 53-aastane mees andis pealtnägija sõnul politseiautos selgitusi ja tal ei paistnud erilisi vigastusi olevat.

Küll aga viidi kõik viis õnnetusse sattunud inimest, lisaks juhtidele 12- ja kaks 9-aastast tüdrukut, kiirabiga Kuressaare haiglasse. Õnneks pole inimeste vigastused rasked.

Politseid teavitati kümnest liiklusõnnetusest, millest kahes said inimesed vigastada. Esimene liiklusõnnetus juhtus 16. oktoobril Kuressaares Lossi tänaval, kus 8-aastane laps sõitis parkivate sõidukite vahelt ootamatult ette teel liikunud sõiduautole.

Politseijuht Rainer Antsaare sõnul on Saare maakonnas eilse seisuga juhtunud juba 20 inimkannatanuga liiklusõnnetust, mille tõttu on hukkunud neli ja viga saanud 27 inimest. “Need on ääretult kurvad statistilised numbrid ja võrreldavad ainult 2020. aastaga, kui meie teedel hukkus võrreldaval perioodil viis inimest ja sai viga 29,” rääkis Antsaar.

Ta kutsus üles koos liiklusohutust parandama, selleks esmalt turvalist sõidustiili propageerides olema eeskujuks sõidukiiruse jälgimisel, näitama üles tähelepanelikku ja lugupidavat käitumist teiste liiklejate suhtes ning teha kõik endast olenev, et teedel ei liikleks joobes ja kihutavad autojuhid.

Politsei pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles teisipäeval Saarte Häälele, et Mercedest juhtinud mehel tuvastati joove suuruses, mis jääb alla 1,5 promilli ehk on väärteo korras karistatav.

"Kiiruse või põhjuse kohta praeguses menetlusstaadiumis veel midagi öelda ei saa," lisas Tammeleht. 

Mida tähendab 1,3-1,5 promilli alkoholi veres? 

  • Puudub tasakaal ning nägemine on hägune, sul on raskusi rääkimise ja kõndimisega.
  • Mõtlemine, taju ja otsustusvõime on tugevalt häiritud.
  • Eufooria hakkab üle minema ning asendub ebameeldivate tunnetega nagu ärevus, rahutus, viha ja masendus.

Allikas: alkoinfo.ee

200 korda suurem võimalus surmaga lõppevaks õnnetuseks

  • 0,5-promillise joobega rooli minnes kasvab autojuhil liiklusõnnetusse sattumise tõenäosus kaine juhiga võrreldes 3 korda ning fataalsesse liiklusõnnetusse sattumise tõenäosus juba 5 korda.
  • Alkoholi koguse 1,5 promilli puhul veres on surmajuhtumiga lõppevate õnnetuste määr umbes 200 kordne võrreldes kainete juhtidega.

Allikas: liikluskasvatus.ee 

Video: Marili Kesküla

Tagasi üles