Iga neljas sõiduk oli puudustega

Alver Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maanus Masing

Neljapäeval politsei ja maanteeameti korraldatud kontrollreidil avastati vigu veerandil kontrollitud autobussidest ja veokitest. 

“Eile ühendasime maanteeametiga jõud ja kontrollisime meie teedel liikuvaid kommertssõidukeid ja nende seisukorda,” rääkis piirkonnapolitseinik Kent Puiestee. “Paraku ei andnud kontrollaktsioon põhjust rõõmustamiseks. Nimelt kontrollisime 31 kommertssõidukit ning pea veerandil kontrollitud sõidukitest tuvastasime vigu, millega edasiliikumine olnuks juhile endale, aga ka teistele liiklejatele selgelt ohtlik.”

Reidi juhtinud piirkonnapolitseinik Puiestee tõdes, et reisijate ja liiklejate turvalisuse tagamiseks suunati erakorralisele tehnoülevaatusele viis bussi ja üks veok. Nende kontrollimisel tuvastati näiteks nõutavate abivahendite puudumine varuväljapääsude avamiseks, kulunud rehvid, mittekorras turvavööd, purunenud amortisaator, lahtised istmed, liikluse jälgimist raskendavad praod tuuleklaasis ning lisaks oli mitmel sõidukil manipuleeritud kütuselisandisüsteemi.

“Kuna kommertssõidukid on palju suuremad ja nad on liikluses niivõrd palju suurem potentsiaalne oht, siis seda olulisem on, et need masinad oleksid tehniliselt korras. Kui nendega mingi õnnetus juhtub, on tagajärjed sedavõrd traagilisemad,” nentis piirkonnapolitseinik Puiestee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles