Küüditamise aastapäeval süttis üle tuhande küünla

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saare maakonna Memento ühenduse juhi Rein Väli sõnul teeb ta suure kummarduse küünalde ostmiseks annetuse teinutele. Küünlad soetati 26 annetaja toel, kellest suurimana nimetas Väli ettevõtet Merinvest.

Toimusid ka mälestusmiitingud Kudjape kalmistul ning Roomassaare ja Jaagarahu sadamas. Kuressaare kultuurikeskuses toimus aga koosviibimine ja  lõunasöök. Seal esinesid nii Memento esindajad kui ka Saaremaa vallavanem Madis Kallas ning saadi osa laste kontserdist.

Kutsed osati saata 262 inimesele ja kohale tuli 103.

Saaremaa vallavalitsus oli üritusele kutsunud kõik maakonnas teadaolevad inimesed, kes on represseerituks tunnistatud. Lisaks küüditatutele olid kohal ka Saksamaale viidud ning näiteks ka Tšernobõli saadetud. Rein Väli sõnul oli möödunud aasta oktoobri seisuga Saare maakonnas represseerituid 400 ligi, kutsed osati saata 262 inimesele ja kohale tuli 103.

Väli märkis oma sõnavõtus, et maakonnas on mitu erinevat organisatsiooni, kes kõik koondavad laias laastus sarnase elusaatusega inimesi. Tema sõnul peaks kaaluma seda, et kõik represseeritute organisatsioonid võiksid ühineda ning seeläbi saab ka paremini tegutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles