Ott Tänak läheb Korsika rallile enesekindlalt

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak mullu Kataloonia rallit läbimas.
Ott Tänak mullu Kataloonia rallit läbimas. Foto: Timo Anis

Autoralli maailmameistrivõistluste liider, Toyota Gazoo Racingu tiimi esindav Ott Tänak stardib homme algavale hooaja esimesele asfaldirallile Korsikal enesekindlalt.

“Ootan Korsikat väga,” rääkis eelmisel aastal Korsikal teise koha välja sõitnud Ott Tänak meeskonna pressiteenistuse vahendusel. “Maailmameistrivõistluste üldliidrina esimesena rajale minek peaks olema hea, sest see on parim võimalik koht asfaldikattega rallil, kuna tee on kõige puhtam.”

Toyota WRC-autot rooliva Ott Tänaku jaoks oli Korsika varem ilmselt ralli, millega ta oli kõige rohkem hädas, kuid eelmisel aastal arendas saarlane seal head tempot, kui võistles esmakordselt Toyotaga.

“Me teame, et oleme leidnud tugeva asfaldiseadistuse ja seepärast ma usun, et teeme hea soorituse,” oli rallipiloot enesekindel. “Olen veendunud, et mõned meie konkurendid on Korsikal samuti väga kiired, kuid eesmärk on jätkata positiivset algust hooajale ja püüame võimalikult palju punkte saada.”

Ka Toyota meeskonna juht Tommi Mäkinen tunnistas, et ootused on kõrged. “Läheme Korsikale optimistlike tunnetega,” lausus ta. “Ma tean, et meie meeskond on ralliks valmistunud niivõrd hästi kui võimalik ja loodetavasti saab meil olema järjekordne tugev nädalavahetus.”

Juunior WRC-sarjas on stardis saarlased Ken Torn ja Kauri Pannas, kes sõidavad Ford Fiestal. Autoralli MM-sarja neljas etapp Korsikal sõidetakse 28.–31. märtsini.

MM-sarja üldseis:

1. Ott Tänak (Toyota Gazoo Racing WRT) 65 punkti

2. Sebastien Ogier (Citroën Total WRT) 61 punkti

3. Thierry Neuville (Hyundai Shell Mobis WRT) 55 punkti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles