Jääpurjetajad lõpetasid hooaja

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Esmaspäeval võttis Saaremaa Merispordi Selts restoranis Hafen kokku oma tänavuse jääpurjetamise hooaja, tänades sportlasi tublide tulemuste eest. Auhinnad andis üle Eesti jääpurjetamise liidu president Alari Akermann.

“Saaremaa on Eesti jääpurjetamise kants,” rääkis Akermann. “Mitu aastat oleme enamuse oma võistlustest pidanud siin, kuid kahjuks oli talv selline, et jääd ei olnud ja pidime mujalt võimalusi otsima.”

Samas tõstis Akermann esile Saaremaa noorte põlvkonna pealekasvu, sest üle kümne noore tegi kaasa Ice-Optimistil ja DN-klassis konkureeritakse meestega, mis näitab, et alal on kindlasti tulevik olemas. “Siin tuleb esile tõsta Rain Riimi, kes tõi Ice-Optimistid ja pani noored sõitma. Muidugi ka treenerite pühendunud tööd,” märkis alaliidu president.

Möödunud hooajal kihutas jääl kokku 11 sportlast. Ice-Optimisti klassis Georg Paomees, Arut Ader, Henri Lember ja Sten Mägi, DN-klassis Daniel Rüütel, Joosep Laus ja Karl Ader ning Monotüüp-XV klassis Ott Kolk, Juhan Kolk, Ants Haavel ja Indrek Aavik.

Tublid sportlased tõid Saaremaale seekord 25 medalit. Rahvusvahelistelt võistlustelt pronksmedali Ice-Optimisti Euroopa meistrivõistlustelt, Euroopa meistrivõistluste meeskondade kulla Monotüüp-XV arvestuses ja Baltic Cup´i pronksi. 

Eesti karikavõistluste kokkuvõttes võideti kaks kuld- ja üks hõbemedal, Eesti edetabeli arvestuses kaks hõbe- ja neli pronksmedalit ning Eesti meistrivõistlustelt kuld-, kaks hõbe- ja kaks pronksmedalit. Erinevatelt Eesti karikavõistluste etappidelt kolm kuld-, kolm hõbe- ja kaks pronksmedalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles