Sander Viira tegi treenerina järgmise sammu

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Viira mängijana väljakul.
Sander Viira mängijana väljakul. Foto: Alver Kivi

FC Kuressaare raudvara Sander Viira omandas Eesti jalgpalli liidu kursuste eduka lõpetamise järel UEFA-A taseme treenerilitsentsi, millega saab Eestis juhendada ka kõige kõrgemal tasemel mängivaid meeskondi.

“Teadmisi on kindlasti juures ja oskan jalgpallile detailsemalt läheneda,” selgitas Viira omandatut. “Sain uue hoo sisse, sest vahepeal kippus leek kustuma ja motivatsioon kadus. Suhtlesin palju teiste klubide treeneritega ja nägin, mis tasemel nad on ja kus on FC Kuressaare. Üldiselt oleme teiste väljaspool Tallinna olevate klubidega samal tasemel, kuid paremaks saab alati minna.”

Oma eesmärkidest treenerina ei osanud Sander Viira hetkel midagi konkreetset rääkida. Ta on rahul, et saab juhendada FC Kuressaare U17 ja 2005 tiime, ta püüab neid arendada ja praegu suuremaid plaane pole.

Enne hooaja algust otsustas Viira ka mängijana aja maha võtta. “Praegu kõrvaltvaatajana saan aru, kui palju sellisel tasemel mängimine aega ja energiat röövib. Usun, et selle kõige pealt kannatas ka minu treeneritöö ja pole õige neid kahte asja koos teha,” tõdes ta.

Sander Viira hinnangul on FC Kuressaare hooaega Premium-liigas väga hästi alustanud, kaitsepool on toimima saadud ja talviste täiendustega on pandud täkkesse. “Loomulikult saab olema raske sellist taset hoida,” leidis ta.

Viira vähemalt esialgu veel platsile tagasi ei kipu. “Tõmme on olemas, aga muud kohustused on vaja ka täita,” märkis ta. “Lisaks treeneriametile on mul veel Lümanda spordi vedamine ja pereelu. 30 aastat saab varsti täis ja eks suvel vaatab, milline seis on. Praegu on rahulik väljaku kõrval mängu vaadata, sest satsil läheb hästi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles