Tikkudega mänginud poisikesed süütasid Sõmeral noore metsa

Saarte Hääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poisikeste tikkudega mängimise tõttu oli süttinud umbes 200 ruutmeetrit metsanoorendikku.
Poisikeste tikkudega mängimise tõttu oli süttinud umbes 200 ruutmeetrit metsanoorendikku. Foto: Irina Mägi/Saarte Hääl

Kolmapäeval pidid Lääne regiooni päästjad kustutama arvukalt maastikupõlenguid. Kell 17.18 sai häirekeskus teate maastikupõlengust Saaremaal Sõmera külas.

Poisikeste tikkudega mängimise tõttu oli süttinud umbes 200 ruutmeetrit metsanoorendikku. Päästjad kustutasid tulekahju kell 18.17. 

Sel kevadel on Lääne regioonis olnud kokku juba üle 70 maastikupõlengu ning vormistatud on 11 väärteootsust. Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhi Indrek Laanepõllu sõnul on sellise suure arvu tulekahjude peamine põhjus halvasti ettevalmistatud lõkkekoht, edastas Lääne päästekeskus. 

Sel aastal on Lääne regioonis olnud kokku juba üle 70 maastikupõlengu. Pea igal tulekahjul, mida päästjad kustutamas käivad, on lõke asunud keset vana kuluheinapõldu või kraavikaldal.

“Praeguse kuiva maastikuga ei saa põletada lehti ja oksi, mida on kogutud suurde heinapõllul asuvasse hunnikusse. 

Sellistel puhkudel on pea sajaprotsendiliselt tulemuseks ulatuslik kulupõleng. Head inimesed, jätke sellised lõkked süütamata!” ütles Laanepõld.

Tihti puuduvad lõkke juures esmased kustutusvahendid või jäetakse tuli hoopis järelevalveta, lootes, et midagi ei juhtu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles