Õigeusu kirik avas Buhgani kioski

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Saarte Hääl
Eesti apostlik-õigeusu kirikule tagastatud kunagises kuulsa fotograafi Buhgani kioskis Kuressaares Lossi tänaval on avatud müügilett, kust on võimalik osta erinevaid kirikutarvikuid ja -küünlaid, samuti EAÕK häälekandjat Metropoolia, ajakirja Usk ja Elu ja muud õigeusu kirjandust.

Preester isa Andrease sõnul on müügil olevad küünlad valmistatud Kõmsi kirikuvabrikus käsitööna, lähtutud on kvaliteedist ja loodussõbralikkusest.“Enamik tarvikuid ja viiruk on aga valmistatud Kreekas püha Athose mäe munkade poolt käsitööna,” sõnas isa Andreas, lisades, et kioskist saab informatsiooni ka kiriku külastamise ja kirikuelu kohta.



Saadaval on süsi ja viiruk, mida saab peale kirikuteenistuste ja -talituste kasutada näiteks ka kodus, haiglas, hooldekodus. “Oli ju viiruk enne nõukogude aega apteekides ametlikult müügil ravimina – igaüks võis seda osta,” rääkis preester. Spetsiaalne süsi on tema sõnul aga vajalik viiruki põletamiseks õigel temperatuuril. “Söepannina võib kasutada näiteks väikest tassikest,” lisas ta.



Kioskis on müügil veel ristikesed, palvehelmed, kirikusümboolikaga medaljonid, keed, märgid, võtmehoidjad, postkaardid ja meened.


Kioskis tööl olnud koolipoisid Jüri ja Lauri kiitsid eile, et ostjaid jätkub. “On nii eestlasi kui ka välismaalasi,” kinnitasid müüjad. Nende sõnul ostetakse päris palju kirikulehti, riste, viirukit ja suveniire.



Isa Andreas ütles, et pärast EAÕK Püha Nikolai kiriku kapitaalremonti on kogudusel plaanis avada samalaadne pood ka kirikus.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles