Pidulas meenutati legendaarset koolijuhti Jakob Laulu

Copy
MÄLESTUSHETK 1987. aastal Pidula kooli kokkutulekul Jakob Laulule püstitatud mälestusmärgi juures: (vasakult) Kersti Vaga, Reet ja Tõnu Aas, Jaanus Tamkivi, Arvo ja Kadri Kullapere.
MÄLESTUSHETK 1987. aastal Pidula kooli kokkutulekul Jakob Laulule püstitatud mälestusmärgi juures: (vasakult) Kersti Vaga, Reet ja Tõnu Aas, Jaanus Tamkivi, Arvo ja Kadri Kullapere. Foto: Aare Laine / Saarte Hääl

2. mai õhtupoolikul kogunes Pidumäe talu perenaise ja peremehe Kersti ja Andi Vaga kutsel Pidula mõisa õuele seltskond inimesi tähistama legendaarse Pidula koolijuhi ja maaelu edendaja Jakob Laulu 125. sünniaastapäeva.

Pidula seltsi juhatuse liige Kersti Vaga andis Jakob Laulu mälestuskivi juures lühikese ülevaate aastatel 1923–1942 kooli juhatajana töötanud Jakob Laulu töödest-tegemistest nii koolis kui ka piirkonnas tervikuna.

Jakob Laulu huvidering oli äärmiselt lai. Ta oli koorijuht, vanavara- ja rahvaluulekoguja, näitemängude kirjutaja ja lavastaja, ajalehtedele-ajakirjadele kaastöö tegija, kooli kroonika koostaja, piltnik, giid, koduloomuuseumi rajaja, paljude kursuste korraldaja.

Tagasi üles