Klaasikillud sattusid leiba pagari prillidest

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Saarte Hääl

Laupäeval kirjutas Oma Saar, kuidas üks kuressaarlane avastas Ida-Niidu Säästumarketist ostetud Fazeri Mustast leivast paksud klaasikillud. Sel nädalal selgus, et samas leivapätsis oli ka pisike metallijupp, mis osutus prilliraami kinnituseks.

Fazer Eesti müügidirektor Kristjan Kongo tunnistas prillidetailile viitamise ja ettevõttes korraldatud uurimise järel, et tegemist oligi mõne pagari prillidega, mis olid teadmata põhjusel leivataignasse sattunud.



“Oleme erinevaid versioone uurinud ja ei tea veel, kes selle taga on, sest praeguseks on selgunud päris palju pagareid ja muid töötajaid, kes kannavad prille,” rääkis Kongo eile hommikul.


“Me oleme kõiki töötajaid ka teavitanud, et me ei karista selle eest. Et meil on vaja lihtsalt jälile jõuda, kuidas see juhtus, kuid tänaseks pole meil seda asja lahendada õnnestunud,” lisas Kongo.



Juhtus kogemata


“Iseenesest oleme veendunud, et tegemist ei ole pahatahtliku käitumisega,” kinnitas Fazeri müügidirektor.


Pärastlõunaks oli selgunud, et klaasikildudega partii leivataigna valmistamise juures viibinud firma Tallinna tehase töötaja ei järginud tehasesse lahtiste esemete toomist puudutavaid reegleid.


Kongo sõnul välistavad pagaritöökoja sisekorraeeskirjad tegelikult täielikult võimaluse, et midagi taolist saaks juhtuda.



“Kindlasti karmistame nüüd reegleid, mis puudutavad igasuguste lahtiste esemete kasutamist, ilmselt tuleb töötajatel siis kas panna prillid kummipaelaga pea külge või midagi taolist,” lubas Kristjan Kongo. “Peame välistama sellise asja kordumise,” lisas ta.



Müügidirektor märkis, et kõige ebameeldivam üllatus oli ettevõtte jaoks see, et töötaja, kes prillid kaotas, sellest mitte kedagi ei teavitanud.


“Ta ju pidi märkama oma prillide kadumist ning oleks pidanud laskma tootmisprotsessi kohe seisma panna,” sõnas Kongo. “Oleksime saanud taigna ära visata ja praegust olukorda vältida, aga et oli selline suhtumine, see on meile paras šokk,” tõdes ta.



Teisipäeva hommikul välja saadetud pressiteate tulemusel, kus Fazer teavitas kõiki tarbijaid, et kõnealune partii võib olla rikutud, jõudis ettevõtteni veel üks teadaanne Haapsalust, kus oli leivast klaasikilde leitud.


“Kokku on seega olnud meile teadaolevalt kolm juhtumit ning kõik on seotud Lääne-Eesti piirkonda saadetud partiiga,” kinnitas Kongo, et mujale rikutud leivatooteid siiski sattunud ei ole.

Tagasi üles