Siim Ennemuist võitis Pere Leivas Schenkeri liiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Saarte Hääl

Pühapäeval Tallinnas mängitud Eesti-Läti võrkpalli Schenkeri liiga finaalis aitas Siim Ennemuist oma meeskonnal Tartu Pere Leib alistada üle kahe tunni kestnud mängus 3 : 2 tiitlikaitsja Tallinna Selveri.

"See on minu karjääri kõige tähtsam võit," märkis õnnelik Siim Ennemuist, kes enne pole suuri tiitleid võitnud. "Kogu mäng oli ju tasavägine. Nemad eksisid rohkem, meie olime tahtmist täis."
Esimeses geimis alustas paremini Tartu meeskond, kes sai hea mänguga ette 22 : 16 ja 24 : 20. Siis tegi Selveril hea serviseeria vahetusest sekkunud saarlane Hindrek Pulk ja seis oli viigis 24 : 24. Geimi lõpp kuulus siiski 27 : 25 tartlastele.
Teises geimis sai omakorda 16 : 13 ja 22 : 19 ette Selver ning tiitlikaitsja võitis 25 : 21. Ka kolmas geim kuulus täielikult Selverile ja pärast 25 : 13 võitu tundus, et hinnaline trofee jääb taas pealinna. Tartu polnud aga murdunud ja võitis geimi 25 : 19.
"Kui Selver sai oma servi toimima, tuli meil kohe ka vigu rohkem. Kui nad neljandas geimis serviga järele andsid, saime meie oma vastumängu toimima," selgitas Siim Ennemuist.

Viies geim oli väga tasavägine, kus kumbki meeskond ei saavutanud suurt edu. Tartu esimese Schenkeri liiga võidu kindlustas seisul 14 : 13 Priit Luige löök Selveri blokist auti.
Ennemuisti sõnul viiendas geimis serviga eriti ei riskitud, kuna kumbi ei tahtnud kaotada. "Peab tunnistama, et meil oli rohkem õnne," tõdes ta.
Võitjate poolel säras Siim Ennemuist 5 blokipunktiga. "Ma üritan olla võistkonna mängija ja kui meeskond võidab, on minu jaoks kõik hästi. Aga kuna blokipunkte tuli, mis on keskblokeerija ülesanne, siis olen oma panusega rahul," võttis Ennemuist oma mängu kokku.
Selveri poolel tegi kogu mängu põhikoosseisus kaasa Timo Tammemaa, Hindrek Pulk sekkus mängu servijana.
7. märtsil tehakse algust Eesti meistrivõistluste veerandfinaalidega, Tartu mängib Valio Võru Võrkpalliklubiga, TTÜ vastaseks on Rakvere Grossi Toidukaubad.

Siim Ennemuisti sõnul on nüüd eesmärgiks ka Eesti meistri tiitel. Selleks tuleb tema hinnangul mängida eeskätt stabiilselt.

Alver Kivi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles