Kokapoisid jahivad kummitusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EI SUNNI KEDAGI USKUMA: Vasakult Marten Käär, Kristo Ellermaa, Vilmar Kaal, Karl Pajussaar, Kaarel Kaing, Mairo Hallik, Andri Altmäe, Ingvar Aasma ei väida, et nende kogutud asitõendid on paranormaalsed, aga ei välista ka vastupidist. Foto: erakogu
EI SUNNI KEDAGI USKUMA: Vasakult Marten Käär, Kristo Ellermaa, Vilmar Kaal, Karl Pajussaar, Kaarel Kaing, Mairo Hallik, Andri Altmäe, Ingvar Aasma ei väida, et nende kogutud asitõendid on paranormaalsed, aga ei välista ka vastupidist. Foto: erakogu Foto: Saarte Hääl

Chasing Paranormali nime alla koondunud kümmekond Kuressaare ametikooli kokaõpilast uurivad paranormaalseid nähtusi.

Noored on käinud nii Kuivastu hotellis kui ka Laimjala vallas asuvas Audla mõisas ning näinud-kuulnud nii mõndagi põnevat.

“Oleme vaadanud internetist välismaa kanaleid, seal on selline tõsielusari ja tehakse põhimõtteliselt sama asja,” põhjendas grupi eestvedaja Vilmar Kaal Saarte Häälele.

Idee oli poistel juba pikemat aega, sügisel otsustati aga härjal sarvist haarata ja võeti ette teekond Kuivastu hotelli.

“Käivad jutud, et siin kummitab naine, kes kunagi praami peal suri. Samuti räägitakse, et siin kummitab mees, kes tegi kai pealt alla sõites enesetapu. Auto leiti, mees jäi kadunuks. Kas nende hinged käivad mööda koridore?”

Nii kõlab üks lõik Kuivastu hotellis filmitud videost. Tõepoolest, 2001. aasta lõpul sõitis Kuivastus kailt merre mees, kes oli eelmisel päeval oma sünnipäeva pidanud. Teadmata põhjusel pani kail autoga seisnud mees sõidukile käigu sisse ja kihutas merre. Auto tõmmati kaldale, kuid mehe laip on siiani leidmata.

Kõik, mis öisel uurimisretkel nähti-kuuldi, on salvestatud videole ja diktofonile ning seda saab vaadata nii Youtube’is kui ka Facebooki lehel Chasing Paranormal.

Nii näiteks on diktofoniga salvestatud sosistav naisehääl, mida kumbki grupp kohapeal ei kuulnud ja mida kuuldi alles paar päeva hiljem materjali läbi töötades.

Samuti käisid poisid Audla mõisas, see video on veel pooleli. Kaal kinnitas, et seal on isegi palju rohkem selliseid asju: “Võrreldes Kuivastuga on ta palju kõhedam!”

Ideid on seltskonnal palju, aga poisid üritavad igast kohast, kus käivad, luba küsida, ja suurtesse mõisatesse ei taheta neid eriti sisse lasta. Samuti on poiste huviorbiidis n-ö tumedama ajalooga majad. Kui on inimesi, kes teavad selliseid põnevaid kohti, siis poisid väljakutsetest ära ei ütle.

Kui küsisin, mis emotsioonid valdavad öösiti tühjades vanades majades ringi liikudes, vastas Vilmar Kaal, et eks see nõuab ikka julgust küll. “Kõige hullem on see hetk, kui hakkad majja sisse minema. Kunagi ei oska arvata, mis sind ees ootab,” rääkis Kaal muiates.

Tavaliselt jagunevad poisid kaheks viieliikmeliseks grupiks ning liiguvad ringi diktofoni ja videokaameraga. Kuivastu hotellis käisid poisid ringi kaks-kolm tundi ja tegid sellest 30-minutilise video, kus on välja toodud põnevamad kohad.

Audla mõisas tehtud videot saab näha loodetavasti detsembri alguses. “Iseenesest oleme me tulemustega rahul,” tähendas Vilmar Kaal.

Vaata lisainfot siit.

Kuivastu hotelli õõvastav juhtum

Video algab nii: “Pealtnäha rahulik, aga sünge sisemus. On nähtud kujutisi akende taga ja kohalikud teavad rääkida, et seal kummitab.” Poisid arutavad, et maja eri pooltes on erinev energia. Ei oska seletada, milline, aga nad tunnevad seda.

Teksti lugev hääl teatab, et selline hobi võib kohati ohtlikuks osutuda, sest hinged võivad vahel rünnata, samuti uurijatega nende koju kaasa tulla ja muutuda luupainajaiks.

Ekraanile tuleb diktofoni pilt ja vaevukuuldav sosin: “Kus te, poisid, lähete?” Kommenteeritakse, et sosistab naine. “Kas see on see naine, kes praamil ära suri ja nüüd majas ringi eksleb?” küsib uurija. Poisid kuulevad mingit kõminat. “Ei välista, et see on saabuv praam, aga et see kõmin oli meie kohal, siis on see ebareaalne!”

Lõpuks avastavad poisid, et uksed on teises asendis, kui nende saabudes, ja teevad retkest kokkuvõtte: kaks koputust, seletamatud kolinad, sosinad, sosin “Kus te, poisid, lähete?”.

Video kirjeldus Õhtulehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles