Tagamõisa kooli vilistlased saavad kokku jaanilaupäeval

Aare Laine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaanilaupäeval kell 14 algab endise Tagamõisa kooli õpilaste, õpetajate ja koolitöötajate ning nende järeltulijate kokkutulek. 

1935. aastal avatud Tagamõisa koolis õppis enne Teist maailmasõda üle 200 õpilase. Tagamõisa poolsaare elanike arv küündis tollal üle 1300. Pärast sõda hakkas õpilaste arv vähenema, kuna paljud selle poolsaare elanikud olid sõja jalust Rootsi põgenenud ja hiljem kolhoosikorra eest linnadesse. Ilus kahekorruseline koolimaja suleti 1974. aastal.

Ajahammas on puitehitise kallal oma töö teinud. Hoone praegune omanik on kokkutuleku korraldajate andmeil otsustanud maja lammutada. Ilmselt ei pääsegi vilistlased enam oma vanadesse klassiruumidesse, kuna põrandad on juba üles võetud.

Vaatamata sellele seisab hoone jaanipäeva paiku veel kõigil silme ees. Kokkutulekulisi oodatakse koolimaja juurde kella 13-st alates. 5 eurot osalustasu saab korralduskulude katteks maksta kohapeal või siis kanda eelnevalt MTÜ Tagamõisa arveldusarvele 22 103 703 9250. Selgituseks tuleb märkida “kooli kokkutulek” ja lõpetamise aasta.

Kaasa soovitatakse võtta piknikukorv, hea tuju ja palju helgeid mälestusi, mida teistega jagada.

“Kooli peied saame maja juures siiski ära pidada. Piknikulaua katame pärast seltsimajas,” ütles Tiina Ojala MTÜ-st Tagamõisa. Ajaloolise ülevaate koolist annab kokkutulekul Kuressaare ametikooli õppedirektor Harald Tõru.

Oma osavõtust paluvad korraldajad teada anda telefonil 45 76 252 (Leili Laanekivi) või e-posti aadressil nurme1@hot.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles