Vanemad remondivad Tuulte Roosi lasteaeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
REMONT KÄIB: Tuulte Roosi lasteaia direktori Helle Karu hinnangul toetab selline konkurss lasteaedade arengut ning kaasab lastevanemaid. Foto: Alar Truu
REMONT KÄIB: Tuulte Roosi lasteaia direktori Helle Karu hinnangul toetab selline konkurss lasteaedade arengut ning kaasab lastevanemaid. Foto: Alar Truu Foto: Saarte Hääl
Kuressaare Tuulte Roosi lasteaias teevad lastevanemad hoolsalt remonditöid, et kevadine konkursivõit augusti lõpuks ikka realiseeritud saaks.

“Konkurss oli korraldatud nii, et värvifirma Alpina poolt olid värvid ja lapsevanemate poolt teostus,” ütles Tuulte Roosi lasteaia direktor Helle Karu, kelle sõnul algasid remonditööd 25. juunil.

Seinad ja laed saavad korda

Remonditakse lasteaia seinu ja lagesid. Värvifirma toetas värviga. “Lastevanemad tõid ise akende jaoks värvi juurde,” ütles Karu, kelle sõnul tahtsid lastevanemad mõnes rühmas põhjalikku remonti. Linnavalitsus korraldas lisaks veel trepikodade remondi ja saali värvimise.

Kandideerimine oli Karu sõnul keeruline. Selleks tuli esitada põhjalik motivatsioonikiri, kus tuli välja tuua, kes on nõus remonditöödes kaasa aitama – remonti kaasati lastevanemad, vanavanemad, lasteaia töötajad ja linnavalitsuse esindajad. Kogukonna kaasatus saigi lõpuks konkursivõidu saavutamisel määravaks.

Lastevanemate panus on Karu sõnul täitsa arvestatav. Aprilli lõpus, kui oli vaja motivatsioonikiri esitada, olid paljud lapsevanemad Karu sõnul nõus aitama. Kuid lubajaid oli rohkem kui neid, kes praegu tegelikult lasteaia remonti oma panuse annavad. “Taganttorkimine on mu põhiline töö,” tunnistas ta.

Tuulte Roosi lasteaias on praegu kokku 134 last ning kuus rühma. Üks rühm läks sel aastal kooli, nende laste vanemad Karu sõnul kaasa ei löö. Sõimerühma laste vanemad aga ei tunne end tema sõnul olevat kohustatud remonditöödes kaasa aitama.

Samas on lastevanemate seas ka neid, kes on asja tõsiselt käsile võtnud. Lasteaia hoolekogust abikaasad Kairi ja Toomas Sepp, Andra Aavik ja Kristel Salumaa on need, kelle Karu aktiivsetest lastevanematest esile toob. Nemad on tema sõnul põhitegijad. Aga nad ei ole ainsad.

Remonti tehes vaim puhkab

“Üle kahe nädala tegi põhitöö kõrvalt ühe rühmaruumi ja garderoobi korda Anneli Oll, kes tegi pikki päevi, kui tal olid töölt vabad päevad,” tõi Karu ühe näite ka teistest tublidest lapsevanematest. Tema sõnul käiakse siin iga päev nii tihti, kui võimalik. Remonditöid käivad siin võrdselt tegemas nii emad kui ka isad.

Ka eile õhtul käis lasteaias kõva töö. “Vaim puhkab, kui seda teen,” põhjendas Indrek Ansel, miks ta õhtuti siin remonti käib tegemas. Temaga olid kaasas ka tütar Annabel Ansel ja vanaema Marina Mänd. Männi arvates tehakse remonditöid ennekõike ikka laste nimel.

Lapsevanem Margo Palts oli samuti kohal, et remonti teha. Tema sõnul sellepärast, et ta laps käib siin lasteaias. “See on heategevus,” leidis Margo Palts, kes käib remontimas siis, kui ta selleks oma põhitöö kõrvalt aega leiab.

Remondi tähtaeg on 31. august. Kuigi praegu ollakse remondiga graafikus, tuleb lasteaia direktori sõnul hakata peagi kiirustama, sest õpetajaabid tulevad juba järgmisest nädalast tööle, et koristama hakata. Kui remont valmis, aitavad lastevanemad Karu sõnul veel mööbli paika panna ja sellega ongi nende töö tehtud.

“Viimane lihv on vaja ikka meie poolt anda,” ütles Karu, kellel on hea meel, et värvifirma annab selle konkursi korraldamisega oma panuse lasteaedade arengusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles