Juhtkiri Liiga keeruline valem

Saarte Hääl
Copy
TAKISTUS: möödunud aasta mais Kuressaare kesklinna testinud "invapatrull" tõdes, et jalakäijatele terrasse täis kõnniteel ruumi ei jää.  Pildile jäid Saaremaa liikumispuudega inimeste seltsi juhatuse liige Ingrid Põldemaa, Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu juhatuse liikmed Indrek Matla, Maikel Mõttus, Veiki Laan ning vallavalitsuse planeeringuteenistuse toonane juhataja Siim Kuusik.
TAKISTUS: möödunud aasta mais Kuressaare kesklinna testinud "invapatrull" tõdes, et jalakäijatele terrasse täis kõnniteel ruumi ei jää. Pildile jäid Saaremaa liikumispuudega inimeste seltsi juhatuse liige Ingrid Põldemaa, Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu juhatuse liikmed Indrek Matla, Maikel Mõttus, Veiki Laan ning vallavalitsuse planeeringuteenistuse toonane juhataja Siim Kuusik. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare vanalinna tänavaid laiemaks muuta ei anna. On nagu on.

Seega peavad suvehooajal Lossi tänavale ära mahtuma nii toitlustuskohtade terrassid, parkivad ja sõitvad autod, jalakäijad – lapsevankrit lükkavatest lapsevanematest ratastoolis või käimisraamiga liikujateni – kui ka ratturid ja tõuksijuhid. Keeruline ülesanne, kas pole?

Sellele, et jalakäijad ei taha sellesse valemisse just kuigi hästi mahtuda, on Saarte Hääl tähelepanu juhtinud korduvalt.

Nüüd otsustas vallavalitsus, et terrasside vahelisele alale autosid suvehooajal parkida ei tohi. Nii palju ruumi võitsid jalakäijad juurde. Küll aga peab terrassidest möödumiseks astuma teeribale, mida tuleb jagada ratturite ja tõuksijuhtidega. Kes ei mahu, astub sõiduteele.

Kas selline lahendus on ebaturvaline? Kindlasti. Kes ei taha rataste alla jääda, sellel terrassidega palistatud tänavapoolel kõndida ei tasu. Ise süüdi, kui õnnetus juhtub. Või kuidas?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles