Valmised Saksamaal 2013 – Steinbrück vs. Merkel: üllatused on võimalikud

Urmas Kiil
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaa praeguse valimiskampaania ilmselge favoriit on Angela Merkel. Samas toonitavad Saksa ajalehed: ehkki kristlike demokraatide valimisvõit on üpris kindel, võib sündmuste teatud arengu korral kantsleriks saada ikkagi sotside liider Peer Steinbrück.

Kommenteerides praegu Saksamaal käivat valimiskampaaniat, märgivad asjatundjad, et opositsioonis olevate sotside liidri Peer Steinbrücki olukord pole just kiita. Samas möönavad nad, et teoreetiliselt on ta õige mees õigel kohal.

Nimelt olevat Steinbrück väga hea rahandusspetsialist, kes on suurepäraselt informeeritud Saksamaa riigieelarve probleemidest ja võimalustest. Näiteks kui 2008. aastal puhkes ülemaailmne majanduskriis, suutis just Steinbrück selle halvimad tagajärjed Saksamaa jaoks ära hoida. Tookord oli Berliinis võimul kristlike demokraatide ja sotsiaaldemokraatide nn suur koalitsioon ning Steinbrück oli Angela Merkeli valitsuses rahandusminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles