TTÜ Kuressaare kolledži tudengid valmistavad abivajavatele lastele jõulurõõmu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledži tudengid korraldavad heategevusliku ürituse, mille tulemusena saavad kümned abivajavatest peredest pärit lapsed ilusa jõulukingi.

Kolledži turismi- ja toitlustuskorralduse tudeng Eliisa Siim rääkis Kadi raadiole antud usutluses, et heategevusüritus “Igale lapsele jõulukink” saab teoks õppeaine nimetusega sündmusekorraldus raames.

“Ürituse pidime ise välja mõtlema ja otsustasime korraldada selle lastele. Sealt hakkas idee arenema,” ütles Siim. Tudengid võtsid ühendust Kuressaare linna sotsiaaltöötajatega, kes kiitsid nende mõtte heaks. Nõnda siis saabki heategevusüritus teoks 13.–14. detsembril Auriga keskuses.

Üritusel toimub heategevuslik loterii, kus iga loos võidab. “Väga mõnusad loteriivõidud on välja pannud meie toredad sponsorid, loosipiletite müügist saadud raha eest ostame aga lastele jõulukingitusi,” rääkis Eliisa Siim.

Tudengid pakivad kingid ära ja edastavad Kuressaare linna sotsiaaltöötajatele, kes toimetavad need jõuludeks laste kätte.

Lisaks kutsus Eliisa Siim inimesi üles tudengitega koostööd tegema ja aitama projekti läbiviimisel. Selleks tuleks inimestel kodust üles otsida ilusad ja korralikud mänguasjad ning välja sorteerida need, millega keegi enam ei mängi.

“Kellel kodus mänguasju ei ole, pole hullu – võib ka poest osta! Toimetada tuleks need meieni kas 13. või 14. detsembril, asume Auriga keskuse ruumes, seal, kus varem oli If Kindlustus,” seletas Eliisa Siim. Ka need mänguasjad pakivad tudengid ise ära ja edastavad sotsiaaltöötajatele.

Asi käibki seega kahte pidi. Ühest küljest ootavad tudengid headelt inimestelt mänguasju ja teisalt ootavad nad kõiki loteriil osalema, et sealt laekuva raha eest samuti kingitusteks mänguasju osta. Siim lisas, et peale mänguasjade võib tuua ka raamatuid, maiustusi.

“Kui meie saame osta oma lastele jõulukingid ja meil on see võimalik, siis kahjuks kõikidel inimestel seda võimalust ei ole. Seega tahamegi pakkuda jõulurõõmu nendele lastele, kelle vanematel endil ei ole võimalik kingitusi osta,” rääkis Eliisa Siim lahti selle, mida ürituse nimi “Igale lapsele jõulukink” täpsemalt tähendab.

Abivajavaid lapsi on Kuressaares 40. Siim nentis, et kui kingitusi peaks kokku saama rohkem, laiendavad nad oma jõulukingiringi kindlasti ka ümberkaudsetesse valdadesse. Ürituse organiseerimisega on ametis kümmekond inimest. Kui mõni asutus või firma tahab jõulukinkide tegemist toetada, võib selleks ühendust võtta Eliisa Siimuga telefonil 53 909 293.

13. detsembril algab üritus Aurigas kell 17 ja kestab õhtul kella 22-ni. Järgmisel päeval algab see aga juba kell 11 ja jõuab finišisse kell 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles