Jõululaps Jeesus Kristus on ajaloo mõjuvõimsaim persoon

Urmas Kiil
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Spordilembene eesti rahvas armastab pingeridu. Nüüd on põhjust rõõmustamiseks, sest Suurbritannias ilmus raamat, milles on ära toodud ajalooliste isikute pingerida vastavalt nende tähtsusele tänapäeva inimeste jaoks. Selle eesotsas on kindlalt jõululaps Jeesus Kristus.

Meie seast äsja lahkunud Lõuna-Aafrika Vabariigi endine president Nelson Mandela on isik, kellest maailma ajakirjandus on viimastel nädalatel palju kirjutanud. See mees tegi kahtlemata palju, et kaitsta humanistlikke väärtusi ja võidelda inimõiguste eest. Mis puutub aga tema tähtsusesse kogu maailma ajaloos, siis vastilmunud reitingu kohaselt ei kuulu ta isegi esimese kolmesaja hulka.

Sellisele mõnevõrra veidrale järeldusele jõudsid raamatu “Kes on tähtsam: Ajalooliste isikute tegelik pingerida” (originaalis “Who’s Bigger: Where Historical Figures Really Rank”) ameeriklastest autorid. Nad on välja töötanud erilise metoodika, mis võimaldab hinnata ajaloolisi isikuid nende tähtsuse järgi inimkonna ajaloos, kirjutab Briti tabloid The Daily Mail.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles