Kompetentsikeskus kruviti avatuks (FOTOD)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KRUVIVAD AVATUKS: (Vasakult) Saare maavanem Kaido Kaasik, Kuressaare abilinnapea Madis Kallas, kolledži rektor Anne Keerberg, Alunaudi juhataja Mark Muru väikelaevaehituse liidust, Eventus Ehitus OÜ juhatuse esimees Ivar Kundla ja TTÜ rektor Andres Keevallik. Kruvida aitas ka kompetentsikeskuse juhataja asendaja Jaanis Prii. Foto: Sander Ilvest
KRUVIVAD AVATUKS: (Vasakult) Saare maavanem Kaido Kaasik, Kuressaare abilinnapea Madis Kallas, kolledži rektor Anne Keerberg, Alunaudi juhataja Mark Muru väikelaevaehituse liidust, Eventus Ehitus OÜ juhatuse esimees Ivar Kundla ja TTÜ rektor Andres Keevallik. Kruvida aitas ka kompetentsikeskuse juhataja asendaja Jaanis Prii. Foto: Sander Ilvest Foto: Saarte Hääl

Reede pärastlõunal oli TTÜ Kuressaare kolledžina uuesti sündinud vana piirivalvemaja uus sisehoov rahvast tulvil. Kauaoodatud väikelaevaehituse kompetentsikeskuse avamisele lisaks pidas kolledž oma 15. sünnipäeva.

Mitu tähtsat üritust ühekorraga – tähistati ju ka seda, et kolledž kolis uuele aadressile – oli kohale toonud paarsada külalist. See tähendas aga, et külalistega koos saabus tõeline kingisadu. Kusjuures kinkide puhul oli märksõnaks “päästerõngad”.

Just neid sai kaua tehtud kaunikene ja eile ametlikult sündinud väikelaevaehituse kompetentsikeskus kokku koguni kolm. Kompetentsikeskuse juhataja asendaja Jaanis Prii kinnitas, et päästerõngaste osas on neil kõik tipp-

topp. “Kõik on kontrolli all! Seaduse järgi peabki meil olema basseini juures kolm päästerõngast,” rääkis Prii kinkijate rõõmuks.

Üritusel osales ka haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, kes kinnitas, et Saaremaal merehariduse andmine on kindlasti oluline teema.

“Saaremaal on tugevad traditsioonid juba olemas. Pärast seda, kui Eestis saab merendusalase hariduse andmine korrastatud ja Tallinna tehnikaülikool võtab enda peale merendushariduse kõrghariduse tasemel andmise, on kindlasti mõistlik Kuressaare kolledžit mõne merenduserialaga tugevdada,” ütles minister Ossinovski Saarte Häälele. Mõne eriala lisandumine aitaks ministri hinnangul kolledži võimekust kindlasti veelgi tõsta ja tugevdada omakorda sünergiat kompetentsikeskuse ja Kuressaare ametikooliga.

TTÜ rektori Andres Keevalliku kinnitusel saabki Kuressaare kolledžisse tuua vähemalt ühe merenduseriala ja tugevdada sellega Kuressaare positsiooni.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Ahti Kuningas nentis, et ministeeriumil on eriline rõõm just kompetentsikeskuse valmimisest.

Väikelaevaehituse kompetentsikeskus hõlmab 60-meetrist laevamudelite katsebasseini ning materjali-, elektroonika- ja tehnoloogialaboreid. Keskuse eesmärk on luua alus rahvusvaheliselt tuntud ja tunnustatud ning majanduslikult konkurentsivõimelise väikelaevaehituse klastri kujunemiseks Eestis.

Kuressaare kolledži direktori Anne Keerbergi sõnutsi on kompetentsikeskuse ideest teostuseni kulunud pea kümme aastat. Ta arvas, et keskust arendatakse ja ehitatakse ka järgmised kümme aastat, et see oma täisvõimsusega tööle hakkaks.

Kui tavapäraselt lõigatakse avamistel linti, siis kompetentsikeskuse avamisel oli ukse ette tõmmatud ankrukett, mis tuli juppideks kruvida.


Ligi nelja miljoni eurone projekt

Väikelaevaehituse kompetentsikeskuse projektis lööb kaasa kuus võrgustikupartnerit: Tallinna tehnikaülikool, Eesti mereakadeemia, Kuressaare ametikool, Saaremaa omavalitsuste liit, Kuressaare linn ja Saaremaa arenduskeskus, lisaks on partnerid Eesti väikelaevaehituse liit ja MTÜ Kuressaare Campus.

Projekti rahastatakse Euroopa regionaalarengu fondist elukeskkonna arendamise rakenduskava prioriteetse suuna “Piirkondade terviklik ja tasakaalustatud areng” kompetentsikeskuste arendamise meetmest. Projekti kogumaksumus on 3,7 miljonit eurot.

Hoone projekteeris Komissarov Arhitektuur OÜ ja ehitas Eventus Ehitus OÜ.

[nggallery id=528]

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles